Maand: augustus 2014

Goed en slecht nieuws vanuit Assebroek

Zaterdag vonden in Assebroek de jaarlijkse provinciale testen plaats. Net zoals de nationale testen kenden deze in de provincie wisselend succes voor onze Refswestkust-leden.  Bij onze scheidsrechters slaagden Niek, Chris, Franky, Roeland en Daniël voor zowel de theorie als de fysieke proeven. Onze voorzitter Bart, die momenteel met een vervelende en langdurige knieblessure sukkelt, deed niet mee aan de testen en ook Pieter moest geblesseerd aan de kant toekijken. Bij de assistenten slaagden Martial, Olivier en Kevin voor beide onderdelen. Minder goed fysisch nieuws kwam er van Jean-Pierre die met een peesontsteking geblesseerd uitviel en ook Nicky kende problemen. Wel slaagden beiden theoretisch.

We wensen hierbij iedereen die in oktober moet herkansen veel goede moed, verzorg jullie en alles komt goed. Voor diegene die slaagden een dikke proficiat en aan allen veel succes dit seizoen!

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

 

Refswestkust zoekt scheidsrechters!

Nog een drietal weken en de nieuwe cursus kandidaat-ref gaat weer van start. JP, Albert en Theo hebben momenteel 3 kandidaten en zullen zoals vanouds instaan voor de uitwerking. De laatste weken kwam het onderwerp rond het tekort aan scheidsrechters vaker terug in de media waar we als vriendenkring handig op wilden inspelen. Een artikel (klik onderaan) werd in de Krant van West-Vlaanderen gepubliceerd in de hoop nog kandidaten te vinden. Mocht u nog mensen kennen die zich willen kandidaat stellen, slechts één adres secretaris@refswestkust.be

Krant KW

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

Dewekon

Jeugdhervormingen

Dit seizoen werden heel wat hervormingen in het jeugvoetbal doorgevoerd. Omdat er veel verwarring was bij onze jeugdscheidsrechters omtrent de speeltijden en het aantal wissels, publiceren we deze overzichtelijke tabel. Handig om af te drukken en bij u te hebben wanneer u naar een match vertrekt. Succes!

Jeugdhervorming

 

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

de groene hoek

Fennastisch nieuws!

Schitterend nieuws bereikte onze redactie maandag. Lore en Chris zijn trots ouders geworden van Fenna. Fenna kwam vrijdag rond 21u15 ter wereld, weegt 2,7 kg en is 47 cm groot. Fenna en mama Lore  stellen het goed. Namens REFSWESTKUST wensen wij Lore, Chris en grote broer Gust een dikke proficiat!

Nationale testen met wisselend succes

In tegenstelling tot de provinciale testen vinden deze in nationale al veel eerder plaats. Edwin die uitkomt in betaald voetbal moest midden Juli dus al vol aan de bak. De theorie leverde geen enkel probleem op, maar in broeierige omstandige kende Edwin fysiek echter pech. Na het vierde van de zes totaal af te leggen spurtjes viel hij met een zware spierscheur geblesseerd uit. Edwin moet nu enkele weken rusten en revalideren, we wensen hem hierbij veel succes en duimen voor de herkansingen op 8 september.

Robin moest dit weekend naar Leuven afzakken om er te testen. De fysieke proeven, ook in zware omstandigheden door de hitte, verliepen echter vlot. Nieuw was dat de opwarming werd geleid door onze ere-voorzitter Dirk Vanhoutte, zoals jullie in eerder bericht al vernamen de fysical coach van groep Aalter. In de namiddag volgde dan de theorie, een examen van 10 meerkeuzevragen. Ook dit leverde geen problemen op. Robin kan dus zonder zorgen aan het nieuwe seizoen beginnen. Nu duimen voor onze leden die hun test over een tweetal weken in Assebroek moeten afleggen.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

Uit sympathie

Toernooien: schrijf je nu in!

Enkele weken geleden verscheen hier al de vraag om mee te helpen om toernooien in goede banen te leiden. Ons verantwoordelijk bestuurslid Franky Deprez liet me weten nog dringend op zoek te zijn naar scheidsrechters die zich willen engageren en onze Vriendenkring willen steunen door een paar wedstrijden te fluiten.

Toernooi Veurne:

Op zaterdag 16/08: voor miniemen (8vs8) en knapen
Op zondagvoormiddag 17/08: voor scholieren

Nog 2 mensen nodig. (Deadline: vrijdag)

Toernooi Diksmuide:

Op zaterdag 16/08: voor scholieren

Nog 5 mensen nodig.

Bent u geïntresseerd om op bovenstaande toernooien enkele wedstrijden te fluiten? Schrijf u hier onder het bericht bij reacties in. Pas op: de website is de enige manier om zich in te schrijven, facebook en mail worden niet meer aanvaard, zo worden alle gegevens gecentraliseerd! Alvast bedankt om hier rekening mee te houden!

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

DeBrabandere

Facebook
Instagram