Bron: website Vriendenkring Oostende

Op de Algemene Vergadering voor het Provinciaal comité op 18 juni 2011 gaf de voorzitter van het PSC – Dhr. Luc Matthys – een toespraak om enige toelichting te geven over de stand van zaken qua arbitrage in onze provincie.
Hieronder proberen we enkele ‘leuke’ weetjes mee te geven uit deze toespraak:

Ondanks de vele inspanningen en het hard werken binnen de scheidsrechterscomissie geven er nog steeds veel scheidsrechters de brui aan. Ondanks dat West-Vlaanderen de béste provincie is qua recrutering in België blijft de uitstroom (te) groot. Begin vorig seizoen had de provincie 705 scheidsrechters en assistenten in dienst. Daar kwamen nog 64 nieuwe kandidaten bij na de cursussen van september en januari. Op de dag van vandaag hebben nog slechts 666 scheidsrechters en assistenten. Dit betekent een verlies van 101 eenheden. Van deze 666 scheidsrechters zijn er 102 voor het leiden van eerste elftallen. We hebben ook hetzelfde aantallen assistenten als vorig seizoen, namelijk 82.
Het percentage afzeggingen voor wedstrijden in klimmen en dalen is 25%, bij jeugdwedstrijden is dit 27 %.
De commissie heeft in totaal 560 nazichten uitgevoerd in klimmen en dalen, 500 nazichten bij de jeugd en de cel assistenten voerde 220 nazichten uit. ( De verschillende peterschappen door de vriendenkring zijn hier niet bijgerekend )

Er zijn binnen de schoot van het PSC enkele wijzigingen voor het komende seizoen:
E. Mouton moet wegens het bereiken van de leeftijdgrens zijn mandaat neerleggen.
De eerste ondervoorzitter ( G. Bots ) drukte de wens uit zijn mandaat niet meer te hernieuwen, idem voor de opleiders E. Callant & A. Deelkens.
A. Roets zet na 5 seizoenen als hoofd van de cel assistenten een stap terug, hij maakt de overstap naar de jeugdcel.
Er werden voor het komende seizoen 4 nieuwe opleiders binnengehaald: Dhr. Muyle, Dhr. Holvoet, Dhr. Maenhout & Dhr. Engels.
Ook de directiecommissie onderging een facelift. De nieuwe commissie is als volgt samengesteld: 1ste ondervoorzitter M. Staelens, 2de ondervoorzitter F. Adam en de leden M. Sandra, K. Oplinus, P. Demeulenaere & V. Keulen.

Wie de volledige toespraak van onze voorzitter wenst te lezen kan dit op deze link doen.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN: