Zaterdag jl. was er het examen kandidaat-scheidsrechter 2e sessie seizoen 2010-2011. We begonnen de cursus met vier kandidaten, maar in de lessenreeks viel ééntje af. Drie nieuwe gezichten zouden het toelatingsexamen tot scheidsrechter afleggen, tot plots een oude bekende besloot om opnieuw arbiter te worden.
Meteen waren we heel gelukkig dat Arnel Lemaire, die tot een zestal jaar geleden in 2e provinciale floot, zich opnieuw geroepen voelde om de-zwarte-op het-plein te worden. Van harte welkom opnieuw Arnel, en vooral ook zijn vrouwtje Hilde!
Alle kandidaten slaagden met glans, en behaalden een resultaat net boven of net onder de 80%. Alle nieuwe gezichten komen uit Nieuwpoort, en zijn grotendeels door onze lesgever Jean-Pierre Vercruysse aangebracht.
Rudi Vanwassenhove is een collega van Jean-Pierre Vercruysse, en deed de vorige keer ook al mee aan de eerste sessie. Omdat hij een aantal lessen en eveneens het examen miste, werd zijn kandidatuur niet toegestaan. De tweede lessenreeks werd voor hem wel een succes. Zijn peter tijdens de eerste matchen zal Daniël Knockaert zijn.
Lee Ygodt zal net als de anderen waarschijnlijk zijn eerste wedstrijd in het tweede weekend van maart fluiten, en zal Jean-Pierre Vercruysse als peter meehebben. Onze derde kandidaat David Vanheste wordt bijgestaan door peter Theo Pieters. Arnel Lemaire krijgt geen peterschap, maar wel een adviserend nazicht van Luc Vanthournout. Na het peterschap zullen de nieuwe kandidaten nog iemand van het PSC op bezoek krijgen, als natuurlijk de jeugdcompetitie nog niet is afgelopen. Nadien volgen voor hen nog de diverse paastornooien.
We danken graag lesgever Albert, Jean-Pierre en Luc voor de wekelijkse inzet. Zij waren in ieder geval heel gelukkig dat het een zeer goeie sessie was, met kandidaten van een rijpere leeftijd. Wellicht worden het dan ook vier blijvers! Veel succes en plezier met hun nieuwe hobby en welkom bij Refswestkust!
Eerstdaags verschijnen hun gegevens ook in onze up-to-date ledenlijst. Op de foto herkent u van links naar rechts JP, Luc, Rudi Vanwassenhove, Lee Ygodt, David Vanheste, Arnel Lemaire en Albert. Klik op de foto om ze groter te bekijken.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN:
Pauwels Veurne