Iedereen heeft het al gehoord: één van de grootste vernieuwingen dit seizoen is het elektronisch wedstrijdblad voor eerste ploegen. Na Nieuwjaar zou dit systeem ook worden uitgevoerd bij de jeugd. Dit brengt enkele opmerkelijke veranderingen met zich mee:

1. Bij de ontwikkeling van het digitaal wedstrijdblad werd afgesproken dat alle data door de scheidsrechter moeten worden ingebracht. Opmerkelijk: ook het tijdstip van de eerste gele kaart, zelfs indien die gele kaart achteraf gevolgd wordt door een tweede gele kaart of rechtstreekse rode kaart.

2. Om de gelijkvormigheid  te garanderen, spreekt het voor zich dat dezelfde richtlijnen gelden voor de scheidsrechters die nog niet onmiddellijk het digitale  wedstrijdbladen gaan hanteren. Opmerkelijk: ook op het ‘papieren’  wedstrijdblad (bii reserven en jeugd) moet het tijdstip van een eerste gele kaart worden genoteerd, ook al wordt  deze achteraf gevolgd door een rechtstreekse rode kaart of een tweede gele kaart.

DUS: Voor alle officiële wedstrijden van eerste elftallen, reserven en jeugdploegen worden ALLE waarschuwingen vermeld op het wedstrijdblad.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN: