Bedrijfsbezoek ‘Den IJsbol’ – 17 maart 2023

Wie ons kalendertje goed heeft bekeken weet dat er op 17 maart een bedrijfsbezoek gepland staat. Nu kunnen we eindelijk het volledige programma uit de doeken doen. We krijgen een rondleiding bij ‘Den IJsbol’.

Wie of wat is ‘Den IJsbol’?

Den IJsbol is een gemengd bedrijf met melkvee, vleesvee en akkerbouw. Melk van hun eigen bedrijf wordt tevens verwerkt in hun eigen ijs, wafels, boter en karnemelk. Kwaliteit is dus zonder twijfel gegarandeerd bij hun producten.

Den IJsbol is gevestigd in de Oostendestraat te Beerst (Diksmuide), een landbouwstreek bij uitstek, en is gespecialiseerd in heerlijk vers gemaakt roomijs. Hiervoor wordt enkel melk van eigen koeien gebruikt. Natuurlijker en verser kan dus niet!

Wat mogen we verwachten?

Het bedrijfsbezoek aan de boerderij neemt ongeveer twee uur in beslag. Tijdens het bezoek krijgt u uitleg over de werking van de boerderij. De spontane gastheer en gastvrouw creëren een losse sfeer en geven iedere bezoeker een echt thuisgevoel. Tijdens de rondleiding beantwoorden ze met plezier allerlei vragen. We zullen dus het hele proces van roomijs in geuren en kleuren uitgelegd krijgen. Zeker de moeite waard!

Natuurlijk koppelen wij aan dit bedrijfsbezoek ook een etentje en daarvoor moeten we niet eens ver weg. We blijven namelijk ter plaatse. Den IJsbol werkte voor ons een volledig menu uit van aperitief tot dessert. Hieronder kun je de planning voor deze toffe avond zien:

18u00: Aankomst met aperitief
18u30: Bedrijfsbezoek
20u30: Soep, hoofdgerecht* (dranken inbegrepen) en dessert met koffie

*Het hoofdgerecht is stoofvlees met frietjes. Het dessert is een ijsje.

Door tussenkomst van de vriendenkring kunnen we jullie deze activiteit aanbieden aan de democratische prijs van 20 euro per persoon. Partners en kinderen zijn uiteraard ook meer dan welkom! Wil je dit bedrijfsbezoek en dit gezellig samenzijn niet missen? Schrijf je dan snel in! Dit kan door hieronder te reageren of door een mailtje te sturen naar secretaris@refswestkust.be. Vergeet na je inschrijving niet om het geld over de schrijven op het rekeningnummer van de vriendenkring (BE21 2800 2716 6303). Inschrijven kan tot en met zondag 12 maart.

Locatie: Oostendestraat 95, 8600 Beerst (Diksmuide)

Den IJsbol - Vakantiewoning

5 reacties

 1. Kyra en ikzelf zijn er graag bij!

 2. Ik ben aanwezig (1p).

 3. Chris Marey

  07/03/2023 op 11:49

  Familie Marey sluit graag voltallig aan (5 personen).

 4. Patrik Soutaer

  07/03/2023 op 19:51

  Patrik en Rita zullen aanwezig zijn. ( 2p)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram