Omdat ik de naar aanleiding van de Beker van West-Vlaanderen (Popcom Cup) al heel wat telefoontjes kreeg over de gang van zaken, herhalen we graag nogmaals het bericht dat hier verscheen een goed jaar geleden:
Vergeet het volgende niet bij elke wedstrijd. Gedurende de voorrondes (4 eerste speeldagen) van de Beker van West-Vlaanderen dienen er na elke wedstrijd door elke ploeg afwisselend 5 strafschoppen genomen te worden, ongeacht de uitslag! Is er nu een winnaar of is het een gelijkspel, na elke wedstrijd dient elke ploeg 5 strafschoppen te nemen. Ook al is de uitslag van deze strafschoppen een gelijkspel, dan stopt het na 5 strafschoppen. Er hoeft dus geen uiteindelijke winnaar te zijn. Bijvoorbeeld: 1-1 in de wedstrijd en 3-3 in de strafschoppen is perfect mogelijk.
Nog eens ter verduidelijking: Is het bijvoorbeeld 3-0 in de strafschoppen na 3 strafschoppen, dan dient u toch door te gaan tot elke ploeg 5 strafschoppen genomen heeft.
U schrijft de uitslag van de strafschoppen op het wedstrijdblad onder de rubriek “opmerkingen”.
Ook nog dit: in de beker van W-VL heeft elke ploeg recht op maximum 4 vervangingen. Dus de eventueel 4 wisselspelers die voor de aanvang van de wedstrijd op het scheidsrechtersblad staan, mogen allemaal ingebracht worden.
Vanaf de finales (1/16 finale, achtste finales, …) worden na de wedstrijd enkel strafschoppen gegeven bij een gelijke stand, dit om een winnaar aan te duiden. Dus niet meer na elke wedstrijd. Er zijn geen verlengingen (enkel bij de finale).

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN: