Binnen een goede 2 maanden is er opnieuw de jaarlijkse hoogmis voor de West-Vlaamse voetbalfanaat: het jaarlijkse voetbaltornooi. In deze rubriek graven we wekelijks in het rijke verleden van onze voetbalploeg sinds de invoering van het 7*7 tornooi. Beginnen doen we in 2008,de eerste keer dat Refswestkust opnieuw meedeed.

Na enkele jaren langs de zijlijn te staan, besliste het bestuur op een winterse maandagavond om opnieuw mee te doen aan het voetbaltornooi. Deze ging door op zaterdag 3 mei 2008,op de terreinen van SV Kortrijk. Toenmalig bestuurslid Koen Meersseman zorgde voor de organisatie en de opstelling

Refswestkust trok dus met 8 spelers naar het verre Kortrijk. Enkel de coach en organisator stuurde z’n kat,tot op heden werd deze nog altijd niet terug gevonden…. Refswestkust speelde zijn wedstrijden in poule A tegen vriendenkringen Menen, Kortrijk, Gistel en Roeselare. Enkel tegen gastvriendenkring Kortrijk konden we een gelijkspel in de wacht slepen. De andere drie wedstrijden verloren we eervol met bijna telkens het kleinste verschil. Zo belandde onze vriendenkring op een magere negende plaats, maar onder het motto “deelnemen is belangrijker dan winnen” beleefden onze spelers een prachtige en sportieve namiddag. Ieper werd dit jaar de beste,na winst in de finale tegen Menen.

In onze archieven vonden we nog deze ploegfoto:

Finaledag

Staand van links naar rechts: Stijn De Buck,Jonathan Deman,Olivier Gilis en Kurt Notredame.Zittend van links naar rechts: Tom Dejaegher,Chris Marey en Sander Stroobant. Voorzitter Bart ontbrak op de foto aangezien hij ook journalist ter plaatse was.Volgende keer in Refswestkust retro: 1ste finale,1ste zege?

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR JAARLIJKSE STEUN

SSGM