Jaarlijkse fietstocht een natte maar superleuke dag

Dat het een kwakkelzomer is, moet we al lang niet meer vertellen. Met heel wat vrees en opzoekingen op de buienradar keken we dan ook vorige week zaterdag 6 augustus uit naar onze eerste activiteit van het nieuwe voetbalseizoen: de jaarlijkse fietstocht.
We begonnen er al ’s morgens om 10 uur aan met een geleid bezoek aan de foie gras – kwekerij te Handzame. Naast de vele ganzenlevers werden er ook eenden en everzwijnen gekweekt, voor elk wat wils dus… De rondleiding was enorm boeiend en leerrijk, enmet de nodige humor werd het alsmaar beter. De degustatie en het aperitief achteraf waren natuurlijk de kroon op een mooie voormiddag!
Na het bedrijfsbezoek was het tijd om aan het sportieve te beginnen denken, maar om appelflauwtes tijdens de 38 km lange fietstocht te voorkomen, moest eerst de innerlijke mens versterkt worden. Onze nieuwe penningmeester Danïel Knockaert stelde het oude café van zijn ma te Jonkershove opnieuw open, en daar konden we heerlijk smullen van verse belegde broodjes met de nodige dranken.
Om 13u30 startte dan uiteindelijk de fietstocht langs Jonkershove, Woumen, Merkem, Langemark, … kortom in en rond Diksmuide. We reden langs landelijke wegen, die velen nu zeker niet meer zouden terugvinden. Idereen kon het tempo goed aan en ook tijdens deze mooie tocht zorgde onze gastheer Daniël voor de nodige uitleg langs diverse bezienswaardigheden. Het was boeiend om deze uitleg te horen, maar misschien hadden we dat beter niet gekregen, want we kwamen 10 minuutjes te laat aan om nog droog te zijn op onze eerste tussenstop: de boot. Na wat droogwerk, een koffie of lekkere pint was de regen voorbij en konden we verder fietsen. We hielden het droog tot na de tweede tussenstop, en pas naar het eindpunt toe werden we echt kletsnat. Een Belgisch weertje dus, maar dat kon de pret niet bederven! De 23 deelnemers genoten met volle teugen van deze fantastische dag, en toen iedereen in het café opnieuw droge kleren aanhad werd deze mooie activiteit afgesloten met een overvol diner in Restaurant De Sneppe.
Alle deelnemers dankten organisatoren Theo, Luc , Daniël en hun vrouwtjes. En vol verwachting kijken we al uit naar editie nummer vier!

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARSLIJKSE STEUN:
't Valentientje

2 Reacties

 1. Teerlynck Bart

  14/08/2011 op 12:29

  Daniel, Theo, Luc en partners,

  Nogmaals dank voor de leuke dag en de prachtige organisatie !

  Groetjes,

  Bart & Lies

 2. Robin Lefever

  15/08/2011 op 14:00

  Ook van mij, nogmaals een grote dank aan alle mensen van de organisatie. Het was opnieuw een schitterende dag.

  Groeten

  Robin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram