Aansluitend op de punten PSC vergadering februari (zie vorig bericht, eergisteren gepubliceerd op deze pagina) willen we graag nog even de nadruk leggen op de publieke kritiek die gegeven wordt op collega-scheidsrechters. De namen van diverse Refswestkust-leden die hier aan meedoen, zijn tot bij ons en onze PSC-verantwoordelijken.
Ook onze Brugse collega’s ervaren dezelfde problematiek en hun voorzitter dhr. Pieter Bonduel schreef een nieuwsbrief aan de Brugse referees. Graag nemen we deze brief integraal over, aangepast aan onze leden.

Beste SCHEIDSRECHTERS (!),

Er heerst momenteel heel wat commotie omtrent de rode kaart die scheidsrechter Luc Wouters toonde tijdens de wedstrijd Anderlecht – Club Brugge. De fase bespreken hoeft volgens onze indruk niet meer, want deze is duidelijk bij iedereen voldoende gekend. We zullen ons zeker niet uitspreken over de correctheid van deze beslissing, want dat behoort tot de bevoegdheid van andere instanties (CSC).
Wat ons wel enorm stoort en verontrust in de nasleep van deze wedstrijd, zijn de felle reacties die zomaar gepost worden op diverse forums en zogenaamde sociale netwerksites (o.a. facebook). Ook enkele collega-scheidsrechters en Refswestkust-leden doen hier gretig aan mee. Wij betreuren dit ten zeerste.
We vermoeden dat iedereen al voldoende ervaart dat wij niet de makkelijkste hobby hebben (maar wel de mooiste!). Laat het ons dan ook niet moeilijker maken dan het al is.
Als bestuur van de vriendenkring vragen wij steeds meer respect van de ploegen voor de scheidsrechters. Hoe kunnen wij dit respect afdwingen als zelfs de scheidsrechters onder elkaar al geen respect vertonen.
Wij wensen iedereen dit weekend dan ook een foutloze wedstrijd toe! (… wat helaas utopisch is …)

Hoogachtend,
Het Bestuur en de PSC-leden van Refswestkust.be

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN: