Ook gelezen/gezien…

Een tweetal dagen geleden verscheen er op focus-wtv een reportage rond agressie. Met het spijtige overleden van een Nederlandse collega is dit (jammer genoeg) opnieuw brandend actueel. Wat de reportage nog specialer maakt is de schitterende passage van het gedicht van de mama van Sam, Lutwine de Cocker. Klik hier om de reportage te openen.

Strengere aanpak
De ondervoorzitter van de Liga van Lagere Afdelingsclubs West-Vlaanderen pleit voor een uitbreiding van de voetbalwetgeving. Hij vindt dat supporters ook in lagere afdelingen een boete of een werkstraf moeten krijgen als ze zich niet gedragen. Gisteren is een Nederlandse lijnrechter overleden nadat hij geschopt werd door voetballers van 15 en 16. Het tragisch nieuws maakt agressie op en rond het voetbalveld weer brandend actueel.
Begin oktober staakten de West-Vlaamse voetbalscheidsrechters omdat het fysiek geweld toeneemt. Sedertdien is er in de eerste tot vierde provinciale maar één geval van fysiek geweld gemeld. Maar de agressie tegen jeugdscheidsrechters neemt toe, zegt Luc Matthys van de Provinciale Scheidsrechters Commissie.

Handen schudden
Scheidsrechters, clubvoorzitters en alle andere betrokkenen vergaderen maandag om het probleem te bespreken en aan te pakken. Marc Clicteur van de Liga van Lagere Afdelingsclubs West-Vlaanderen wil dat de voetbalwet wordt uitgebreid. “Als iemand zijn boekje te buiten gaat, moet hij een boete of een werkstraf kunnen krijgen van 10 tot 20 uur, ook in de lagere afdelingen.”
Wellicht zal het zo’n vaart niet lopen want niet alle clubs staan achter deze strenge maatregel. Clicteur stelt ook voor dat spelers, scheidsrechters en trainers elkaar de hand schudden voor de wedstrijd. Als symbolische daad kan dat tellen.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

1 Reactie

  1. ze zouden trainers, afgevaardigden,en alle andere “officials” moeten verplichten om de refs NA de wedstrijd een hand te schudden!!! voor de wedstrijd doet iedereen dat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram