Op de laatse Werkgroepvergadering, in bijzijn van onze PSC-voorzitter Luc Matthys, werden enkele aanmerkingen van bepaalde ploegen besproken, dit i.v.m. hun ontvangst en de houding daar tegenover van bepaalde (jonge) refs en assistenten.
Wij (lees: de oudere en meer ervaren refs) hebben jaren de kar geduwd om de ontvangst na de wedstrijd bij de ploegen te verbeteren. Heel wat clubs doen een enorme inspanning om de refs en/of het trio een maaltijd aan te bieden (al dan niet ter plaatse of op restaurant).
De laatste weken is het bij verschillende wedstrijden voorgevallen dat de ref of het trio direct na de wedstrijd verdween en geen gebruik maakte van de aangeboden maaltijd.
De clubs, en meestal het betreffende restaurant, doen een inspanning om jullie te verzorgen na de wedstrijd. Gelieve dan ook de elementaire beleefdheid te hebben om de aangeboden maaltijd te accepteren. Als er niets is voorgevallen tijdens of na de wedstrijd is er normaal gezien geen enkele reden om direct te vertrekken. Je moet de thuisclub zien als gastheer en jij bent de gast.