In deze editie van Refswestkust retro keren we terug naar het jaar 2009. Het jaar dat Barack Obama president werd van de VS,de Postbank geheel opging in ING en Standard Luik kampioen werd in de hoogste voetbalklasse.

Maar wij zullen 2009 herinneren als een topjaar op voetbalgebied….

Na een 1ste deelname het jaar voordien, trok Refswestkust met goeie moed én een nieuwe coach richting Eernegem. Coach Glen Vercruysse kon rekenen op een zeer getalenteerde groep om de laatste plaats van vorig jaar uit te wissen. Refswestkust in een poule met Oostende,Ieper en Tielt:dat moest vonken geven. En dat deed het ook… Oostende was toen al ons zwarte beest,zo bleek… De eerste wedstrijd werden we dan ook overmeesterd en een 0-3 einduitslag stond op het bord. Na de nodige peptalk konden onze jongens in de 2de wedstrijd dan wel het laken naar zich toe trekken. Tegen een sterk Ieper werd het 2-3 en zo konden onze jongens voor het eerst aan het feest. In de 3de en laatste wedstrijd stond er met Tielt een gevaarlijke,niet te onderschatten tegenstander op het menu.. Maar al snel bleek Refswestkust een maatje te groot: 0-2 en Refswestkust voor het eerst naar de halve finale.

In die halve finale wachtte met Brugge een serieuze tegenstander,altijd gevaarlijk die Bruggelingen…Toen een echte risicomatch maar iedereen gebruikte z’n verstand…Een plek in de finale was de inzet en nu we zo ver gekomen waren,konden we dit niet laten schieten..Refswestkust verdedigde sterk en kwam er aanvallend enorm gevaarlijk uit… Brugge kon op geen enkel moment een vuist maken en met een historische 1-4 zege mochten onze jongens strijden voor het allerhoogste.

In die finale wachtte Menen,een stugge ploeg met de nodige ervaring..Veurne beukte,valde aan maar een sterke doelman en het doelhout stonden telkens in de weg. 0-0 eindstand en op naar strafschoppen..In die strafschoppenreeks toonde Refswestkust zich de betere,4-3 en voor het eerst in de geschiedenis mocht Refswestkust het bekertornooi op z’n naam schrijven. Een historische overwwinning die tot in de vroege uurtjes gevierd werd. Vanaf nu wilden we wel elk jaar voor de prachtige beker strijden…De toon was gezet en het was nu aan Refswestkust om er elk jaar voor te gaan…

2009

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

Jochens