Refswestkust strandt op tweede plaats! (update)

Na de zesde plaats van vorig jaar stonden de troepen van Olivier Gilles gebrand om een goede prestatie neer te zetten in Rumbeke. Al vroeg werd afgesproken in Veurne en Diksmuide om gezamelijk te ontbijten en erna naar het regenachtige Rumbeke te trekken. In de poulefase werden we geloot aan, kampioen van vorig jaar, Roeselare en de buren uit Ieper. De eerste match moest er dus meteen op zijn, en dat was het ook. Met mooi voetbal werd Roeselare simpel langszijn geschoven met 3-0. Echter was er ook minder goed nieuws, certitude Dries VDB moest geblesseerd afhaken. In de tweede wedstrijd begon Refswestkust aarzelend tegen een jonge Ieperse ploeg, maar na de 2-0 was de veer gebroken en werden de Ieperlingen verslagen met 5-0. Tijl Dewildeman, bleek net als andere jaren weer goed bij shot en werd opnieuw topschutter. Ondertussen moest ook onze trainer Olivier forfait geven omwille van een wedstrijd en werd zijn functie overgenomen door verzorger en afgevaardigde Robin. Na een onderbreking van drie uur en een lekkere BBQ moest tegen de beste tweedes worden gespeeld om de poort naar de finale open te breken, tegenstander was Brugge. In een nerveuze wedstrijd met enkele stevige tackels en kaarten trok Refswestkust aan het langste eind, 2-0. Opnieuw werd dus de finale bereikt, en ditmaal niet tegen ‘de eeuwige vijand’ Oostende, maar tegen Tielt. Zij waren met een gelukje, door lottrekking, als winnaar uit de poulefase gekomen en klopten Oostende met 2-1 in de andere halve finale.

 Tielt was tijdens deze uiterste faire finale net iets beter dan Refswestkust, dat na opnieuw het afhaken van een speler (Chris Marey) toch wat vermoeid oogde. Tielt had de betere kansen, maar doelman  Moorhield zijn netten schoon en kreeg dus geen enkel doelpunt binnen gedurende het toernooi. Na de reguliere speeltijd eindige de wedstrijd dus op een 0-0. Strafschoppen moesten beslissen wie de beker naar huis mocht nemen, en daarin bleek Tielt net iets koelbloediger te zijn en geholpen door een sterke doelman werd het 3-2. Proficiat aan Tielt met de overwinning maar ook aan onze mannen die sterk speelden en alles gaven. Ook bedankt aan de trainers en supporters voor hun coaching en aanmoediging. De dag werd afgesloten met een frietje en we zijn ervan overtuigd, volgend jaar doen we zeker en vast weer mee voor de titel!

PS: Alle resultaten voor de pronostiek kunt u hier terugvinden.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

4 reacties

 1. MARTIAL CLABAU

  12/05/2014 op 15:13

  Proficiat! Aan iedereen om dit prachtige resultaat voor onze vriendenkring.

  Groetjes, Martial

 2. graulus roland

  13/05/2014 op 11:32

  Dikke proficiat aan het team en de coach.
  geen enkel doelpunt binnen krijgen en toch niet winnen, je moet het maar doen.Jammer van de gekwetsten Dries en Chris hopelijk niet al te erg.
  Sportieve groeten,
  Roland

 3. DANIEL KNOCKAERT

  13/05/2014 op 21:28

  Proficiat aan alle spelers en begeleiders.
  De finale spelen is toch een zeer mooi resultaat voor onze VK.

  Groetjes,
  Daniel

 4. Diego De Moor

  14/05/2014 op 21:35

  het was een hele leuke ervaring!!! zeker voor herhaling vatbaar!
  iedereen die er bij was is super bedankt voor deze “spetterende” dag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram