Robin Lefever nog extra jaartje in provinciale

Er was geweten dat er over twee jaar 5 Westvlaamse scheidsrechters de stap naar nationale zouden mogen zetten. Er waren dit jaar dan ook 5 kandidaten voor twee of drie plaatsen. Vorige week maandag zou de beslissing vallen wie dit jaar de lang verwachte promotie zou maken. Onze eigen topscheidsrechter Robin Lefever maakte het ganse seizoen een goeie kans, maar na een iets wat mindere laatste nazicht beseften we dat het bijzonder moeilijk zou zijn, indien dit seizoen slechts twee kandidaten zouden promoveren.

Er promoveren dit zijn seizoen weliswaar drie scheidsrechters, maar ook nu valt onze Robin helaas uit de boot. De ontgoocheling was dan ook bijzonder groot in het Refswestkust-kamp toen wij tijdens onze maandelijkse vergadering het verdict moesten aanhoren. Jens Demanet, Niels Dhaene en Jens Standaert verlaten het Westvlaamse voetbal en fluiten volgend seizoen in 4e nationale. Onze Robin en Domien Baes blijven verweesd achter.

Blijkt nu dat Robin bij een wedstrijd voor de jaarwisseling een streng laag cijfer kreeg, en zo enkele tienden te kort komt voor zijn fel bevochten promotie. Ontgoocheling en enkele moeilijke dagen zijn het logische gevolg.
Nu is het vooral zichzelf oppeppen om er volgend seizoen volledig voor te gaan. Elk voor zichzelf en veel fysische trainingen zijn dus de boodschap. De steun van onze Vriendenkring heeft Robin in ieder geval altijd! Laat de moed niet zakken Robin, en als enige troost kunnen we u meegeven dat een extra jaartje in de provincie een dik extra jaar ervaring zal meebrengen. Go for it!

Langs deze weg wensen we natuurlijk de drie promoverende scheidsrechters veel succes in hun vernieuwde carrière, en dat hun promotie een pluspunt mag zijn voor de Westvlaamse arbitrage in de nationale reeksen. Ook aan de stijgende assistent-scheidsrechter Juan Alleman wensen we onze felicitaties over te brengen en wensen we hem veel succes.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN:
Luc Coulier Beauvoorde

2 Reacties

 1. bouton bart

  04/05/2012 op 18:20

  beste robin vooral de moed niet laten zakken
  dit zal u sterken voor volgend jaar het nog beter te doen
  dan zullen ze u niet meer tegenhouden wees gerust uitstel is zeker
  in de arbitrage geen afstel

  veel grt. bouton bart

 2. Room Lorenzo

  21/05/2012 op 09:34

  Ik heb je nu in een korte tijd twee sublieme eindronde wedstrijden zien doen , je hebt een sterke persoonlijkheid op en rond het gebeuren chapeau , vroeg of laat komt dit goed , ik wens je nu al veel succes toe voor het komende seizoen . Doe zo verder want na de ontgoocheling heb je laten zien dat je ne klasse ref bent .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram