Uitnodiging Statutaire Ledenvergadering

Iedere vereniging moet éénmalig een statutaire ledenvergadering organiseren, ook onze vriendenkring heeft deze verplichting. Traditioneel vindt deze plaats in september – oktober.

Dit jaar vindt deze plaats op maandag 19 september 2022 om 20u in café
’t Druivenhof in Pervijze, Veurnestraat 22.

Omdat de wetgever enige tijd terug een nieuw wetboek voor vennootschappen en verenigingen heeft opgesteld zijn alle ondernemingen en vzw’s verplicht in de loop van de tijd hun statuten aan te passen. Vandaar dat er dit jaar wijziging zal worden doorgevoerd. Om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen om de statuten te kunnen wijzigen geef ik hier de “agenda” mee van de te wijzigen statuten:

1. Wijzigen van de statutaire bepalingen conform het nieuwe wetboek van verenigingen en vennootschappen
2. Statuten aanpassen naar huidige terminologie en structuren binnen KBVB – Voetbal Vlaanderen
3. Actualiseren van bewoording en communicatiemiddelen
4. Vastleggen datum algemene vergadering
5. Bevestigen van het bestuur.

Om de statuten te kunnen wijzigen moet de algemene vergadering toestemmen, en die taak is voorbehouden voor de leden van de vriendenkring. Het is natuurlijk altijd belangrijk om deel te nemen aan de activiteiten (voor de gezelligheid, persoonlijke contacten …) maar deze keer is het nog iets belangrijker om aanwezig te zijn aangezien er voldoende mensen aanwezig moeten zijn om over te kunnen gaan tot wijzigen van de statuten.

Naast dit officiële (misschien wel saaie)  gedeelte vindt natuurlijk ook ons gewoonlijk programma plaats (woordje van de voorzitter, woordje van BA, pronostiek …) hebben we ook een gastspreker voor jullie.

Dit jaar niemand minder dan Nico Mattan, de voormalig Belgisch profrenner. Nico hoeft weinig voorstelling maar wie hem echt niet kent, hij won de rit Gent-Wevelgem in 2005 en de Bretagne Classic, vroeger genaamd de Grand Prix Ouest France-Plouay in 2001. Naast zijn carrière als profrenner is hij ook nog ploegleider geweest.
Alvast stof genoeg om over te praten.

Hopelijk tot dan met een grote opkomst!

1 Reactie

  1. Heeft ook tweemaal de proloog gewonnen in Parijs-Nice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram