Hieronder kan u enkele richtlijnen terugvinden die ons werden meegedeeld door Dhr. Robert Jeurissen.
1. Het dragen van een nekverwarmer of bivakmuts is verboden, terwijl een muts enkel toegelaten is om medische redenen. Het aftrekken van de muts wordt bestraft met een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding en een gele kaart.
2. Een geneesheer die als speler wordt uitgesloten, moet naar de kleedkamer terugkeren. Hij mag enkel het speelveld of de neutrale zone opnieuw betreden om er de ‘eerste zorgen’ te verlenen. Er wordt benadrukt dat in noodgevallen medische hulpverlening aan niemand mag geweigerd worden.
3. Een speler die, om een doelpunt te vieren, zijn trui uittrekt en daarna op de afrastering klimt, moet disciplinair met één gele kaart bestraft worden, gezien zijn actie als één geheel dient te worden beschouwd.
4. Een uitgesloten speler, wisselspeler of gewisselde speler moet ONMIDDELIJK na zijn uitsluiting, naar de kleedkamer terugkeren en mag zich nadien niet meer ophouden in de neutrale zone of in het beschermingsgebied dat toegang geeft tot de kleedkamer. Het spel wordt pas hervat nadat de uitgesloten speler de kleedkamer is binnen gegaan (ligt de kleedkamer niet naast het speelveld, dan wordt het spel hervat nadat de uitgesloten speler de neutrale zone heeft verlaten en zich duidelijk richting kleedkamer begeeft). Na het verlaten van de kleedkamer mag de uitgesloten speler plaatsnemen achter de afrastering, op voorwaarde dat hij burgerkledij draagt. Dit geldt eveneens voor de uitgesloten speler-trainer. Een uitgesloten trainer moet niet naar de kleedkamer terugkeren. Hij mag dadelijk plaatsnemen in de publieke zones.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN: