Vorige zaterdag (11 mei) trok onze vriendenkring richting St.-Kruis voor de jaarlijkse finaledag.Ondanks een rist afwezigen om allerhande redenen (examens,op reis,blessure..) gingen we toch met goeie moed het veld op. In onze eerste wedstrijd troffen we de uittredende kampioen Kortrijk. De automatismen zaten nog niet goed en een droge 3-0 nederlaag was ons deel. De 2de wedstrijd dan maar vertrouwen tanken en aanvankelijk liep het tegen een altijd stug Menen goed maar de bal ging er telkens aan de verkeerde kant in. Een doelpunt van Vedran Geeraerd volstond niet om de 2-1 nederlaag te voorkomen. Net voor de middag stonden we oog in oog met Gent. Een stugge en hard spelende ploeg die ons in de eerste helft alle hoeken van het terrein liet zien. De 2de helft lukte plots alles bij Refswestkust maar dit keer stond het doelhout (2x) in de weg en helaas vergat ook Timon te scoren. Na een lange middagpauze stonden niet alleen de spieren gespannen in een beladen duel met Ieper. Na 5′ moest voorzitter Olivier met een (lichte?) gele kaart van het veld maar kwamen we zowaar op voorsprong. Helaas stond het 10 seconden nadien opnieuw gelijk,Ieper scoorde zowaar rechtsreeks uit de aftrap (een fluitsignaal werd helaas niet gehoord)..De moed zakte ons in de schoenen en na een 2de gele kaart voor Stijn Blomme was het kalf helemaal verdronken. Enkel de eer redden in een driehoekstornooi met Tielt en Roeselare kon ons weghouden van de laatste plaats. Over de wedstrijd tegen Tielt kunnen we kort zijn:2-0 verlies en geen poot aan de grond. Dan moest het maar gebeuren tegen Roeselare. Aanvankelijk ging het hier ook niet zo goed want het stond na enkele minuten 2-0 voor de Rodenbachjongens. Refswestkust bewees dat het over veerkracht beschikte want wee gingen rusten met 2-2. Van 2-2 ging het dan naar 3-3 tot Rien Hillewaere dan toch een gaatje vond in de verdediging: 4-3 eindstand na een knotsgekke partij (zo knotsgek zelfs dat sommigen niet door hadden dat we gewonnen hadden). We danken de aanwezige fans,spelers en technische staf voor alweer een aangename dag. Volgend seizoen hopen we dan ook op een kwalitatief sterkere selectie te kunnen rekenen (lees:zodat Olivier zijn voetbalkwaliteiten kan laten waar ze thuishoren:thuis )

Hieronder de foto van onze ploeg. Scoorden voor Refswestkust: Vedran Geeraerd (4) en Rien Hillewaere (3). Geel was er voor Olivier Gilis en Stijn Blomme.

We herkennen (boven vlnr): Sarah Mostrey,Olivier Gilis,Harley Deopere,Danny Declerck,Vedran Geeraerd,Timon Hillewaere. Onder vlnr: Sam Decroo,Ludovic Vanden Bussche,Nordin Degraeve,Stijn Blomme en Rien Hillewaere