Volgend seizoen 3 leden naar Cursus 5

Dinsdag jl. werd bekend gemaakt welke jonge elementen naar de prestigieuze cursus 5 mogen. Cursus 5 is twee jaar durende cursus voor -21 jarige refs, dit als voorbereiding op de beloftencursus.
Vorige jaar was geen enkel lid van onze Vriendenkring weerhouden om cursus 5 te volgen, en volgend seizoen komen maar liefst 3 leden in aanmerking. Tom Dejaegher (Koksijde), Roeland Dezeure (Alveringem) en Tina Tyteca (De Panne) zullen het beste van zichzelf moeten geven en kunnen na nieuwjaar al in 4de provinciale fluiten als alles goed gaat. Proficiat aan alle drie met deze schitterende uitdaging. Sam Decroo was ook bij de kandidaten maar is niet weerhouden. De moed niet opgeven Sam, een jaartje utistel in geen afstel.
Pittig detail uit de geschiedenis van onze Vriendenkring. In de vele jaren dat cursus 5 al bestaat, zijn al vele leden van ons aan de uitdaging begonnen. Maar slechts vier leden van onze Vriendenkring hebben de de 2 jaar durende cursus ooit volmaakt en komen daarna terecht bij de beloften voor een cursus van ongeveer 3 seizoenen. Dirk Vanhoutte vervolmaakte cursus 5 in 1985, Niek Pieters in 1999, Olivier Mijngheer in 2000 (gestopt in 2001) en Robin Lefever in 2009.
U ziet, velen zijn geroepen maar weinigen uitverkoren. Dus één goeie raad aan onze drie leden: Ga ervoor, het is een unieke kans om een prachtige arbiterscarrière te beleven.
Nieuw dit seizoen is dat cursus 5 samen gegeven wordt met cursus G1/KF4. Onze drie kandidaten zullen dus ook Chris Marey ontmoeten. Proficiat Chris met het eventuele begin van uw carrière in “klimmen en dalen”.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN:
Brouwerij Houtsaeger Koksijde

2 Reacties

 1. glenn vercruysse

  15/05/2009 op 06:32

  ik heb ook ooit cursus vervolmaakt en bij de beloften gezeten :p

 2. MARTIAL CLABAU

  17/05/2009 op 11:46

  PROFICIAT

  AAN DE GENOMINEERDEN. NEEM DEZE UNIEKE KANS AAN EN VEEL SUCCES MET JULLIE UITDAGING IN DE ARBITRAGE.

  SPORTIEVE GROETEN, MARTIAL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram