Ook dit jaar werden de scheidsrechters uit eerste en tweede provinciale uitgenodigd om hun fysieke testen over te doen. Voor onze vriendenkring moesten Luc, Bart, Robin en Kurt vol aan de bak. Tevens werd Martial verwacht om zijn kennis over de theorie te bewijzen.

Beginnen doen we met het slechte nieuws. Luc opteerde om de testen van derde provinciale af te leggen. Vooraf gaf hij al aan dat hij niet 100% bleek te zijn, en dit bleek ook tijdens de testen. Luc had na vier ronden lopen verschrikkelijk veel pijn aan zowel de knie als de bil. Op anderhalve ronde van het einde moest Luc opgeven omdat de pijn niet meer te harden was. Maar we weten ondertussen dat Luc geen opgever is, hij besloot een ronde te skippen en nog één spurt af te leggen. Dit lukte en al strompelend bereikte Luc de finish waardoor hij voldeed aan de criteria om te starten in vierde provinciale. We hopen dat Luc zo snel mogelijk mag herstellen zodat hij volgend seizoen weer op volle kracht zijn ding kan doen. Ook onze voorzitter was nog niet genoeg hersteld om de testen af te leggen en blijft nog een tijdje buiten strijd door een komende tandoperatie.

Het betere nieuws kwam van Martial, hij bewees zijn kennis over de theorie en haalde een uitstekend resultaat (9/10). Zo mag hij opnieuw zijn plaats in 1ste provinciale innemen. Ook Kurt, pas gepromoveerd tot kandidaat 2de  provinciale, en Robin liepen zonder problemen de opgelegde criteria en slaagden in hun testen.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN