uit: “Toss” (Vriendenkring Kortrijk)
– Als je optreedt als gelegenheidsscheidsrechter, dien je het nummer van je scheidsrechterskaart én je provincie te noteren op het scheidsrechtersblad. Je mag op dat moment ook enkel je scheidsrechtersvergoeding aanrekenen en geen verplaatsingskosten vragen…!
– Aangezien in het systeem van de vliegende vervangingen (tot en met de scholieren of U17) alle spelers worden geacht effectief te zijn, mag het scheidsrechtersblad de hele duur van de wedstrijd aangevuld worden. Het wordt dus aangeraden om geen doorhalingen te doen voor de wedstrijd op de plaats waar de namen van de spelers dienen ingevuld te worden (ook niet bij de wisselspelers!).
– Op het scheidsrechtersblad moet, na het geven van een gele en/of een rode kaart, telkens slechts één kolom ingevuld worden: de eerste kolom voor één gele kaart (deze kolom NIET invullen bij jeugd- en reservewedstrijden), de tweede kolom na het tonen van 2 gele kaarten aan een speler in eenzelfde wedstrijd, en de derde kolom na een rechtstreekse rode kaart, ook indien deze reeds voorafgegaan werd door een gele kaart voor dezelfde speler.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN:
De Kroon Esen