Via ons lid Dries Vandenberghe krijgen we via facebook soms heel intressante artikels toegestuurd, we haalden er twee voor u uit.

Zo moeilijk is lijnrechter zijn (niet)?

De scheidsrechters en lijnrechters uit de hoogste voetbalklasse hebben een open  trainingsdag gehouden. Ze willen een beeld schetsen van hoe ze naar een  wedstrijd toewerken. Dat gebeurt steeds professioneler, zowel technisch als  fysiek. Oud-topscheidsrechter Frank De Bleeckere staat mee in voor hun begeleiding. Sporting Telenet kroop even in de huid van een lijnrechter. Eén woord: moeilijk! Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

Refereeday

Refs met spuitbus?

De FIFA overweegt om scheidsrechters een spuitbus met kalk te laten gebruiken. De tijdelijke spray moet de afstand van de muur bij vrije trappen bepalen. Tijdens het WK voor clubs zal de spray getest worden.

De tijdelijke spray, die na een minuut weer verdwijnt, werd afgelopen zomer voor het eerst getest op het WK U20 in Turkije, maar werd eerder ook al door scheidsrechters in Brazilië en de Verenigde Staten gebruikt.De scheidsrechter kan met de spray aangeven waar de muur moet staan bij een vrije trap. Het zorgt er ook voor dat spelers die de afstand niet respecteren makkelijker bestraft kunnen worden.

Klik hier om meer info en goede voorbeelden te zien, klik op onderstaande foto om te kijken hoe het niet moet.

brazilie

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN