Alex Platteeuw als gelegenheidsscheidsrechter in derde provinciale

Zondag 17 januari, 15 uur, De competitiewedstrijd tussen Veurne en Passendale staat geprogrameerd. Een mooie affiche in derde provinciale tussen twee oud-tweede-provincialers.
Wanneer om 14.30 uur nog geen scheidsrechter Koen Defrancq te bespeuren valt, schiet ons lid Alex Platteeuw (die in KSV Veurne de scheidsrechters ontvangt) in actie en belt voorzitter Luc Matthys op. Ook hij weet van geen afzegging van referee Defrancq en kan op dit late uur onmogelijk nog een scheidsrechter vinden. De PSC-voorzitter stelt voor om zelf een officiƫle scheidsrechter te zoeken om de match te leiden.
Passendale, die volgens de normale procedure als bezoekende club, een scheidsrechter mag aanduiden, vindt geen referee. Ons lid Alex Platteeuw, die hoofdzakelijk reserven fluit, besluit de wedstrijd te leiden en spurt vliegensvlug naar huis een kilometertje verder. Alsof hij komende zaterdag de testen dient te lopen, is Alex tijdig terug en stipt 15 uur start de voorziene match. Er volgt een vlekkeloze partij tussen 2 voetballende clubs met 1 gele kaart voor elke club. Tijdens de tweede helft mag Alex’ zoon Nicolas bij KSV Veurne invallen en zo fluit vader dus onverwachts zijn zoon. “Daar had ik geen ogen voor”, vertelde Alex me aan de telefoon. “Het waren de gele tegen de zwarte, clubs ken ik niet als scheidsrechter”. Zo hoort het natuurlijk ook… Enkel de geringe voorbereiding vond Alex wat moeilijk.
Hoe het kan verkeren… Alex Platteeuw maakt onverwacht zijn debuut in derde provinciale en fluit in dezelfde wedstrijd zijn zoon. Schitterend toch, isn’t it???

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN:
Potje Pate

1 Reactie

 1. Bart Teerlynck

  31/01/2010 op 18:47

  Hallo Alex,

  het is nooit te laat voor een carriere in klimmen en dalen….

  Proficiat met die prestatie.

  Bart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram