Beker van W-VL: modaliteiten

Morgen start in de Provincie West-Vlaanderen de eerste ronde van de Beker van West-Vlaanderen. Voor het eerst dit seizoen dienen sommige scheidsrechters dus gebruik te maken van het roze scheidsrechtersblad. Maar dat is nog niet alles wat speciaal is aan dit Westvlaams Bekervoetbal.
Vergeet het volgende niet bij elke wedstrijd. Gedurende de voorrondes (4 eerste speeldagen) van de Beker van West-Vlaanderen dienen er na elke wedstrijd door elke ploeg afwisselend 5 strafschoppen genomen te worden, ongeacht de uitslag! Is er nu een winnaar of is het een gelijkspel, na elke wedstrijd dient elke ploeg 5 strafschoppen te nemen. Ook al is de uitslag van deze strafschoppen een gelijkspel, dan stopt het na 5 strafschoppen. Er hoeft dus geen uiteindelijke winnaar te zijn. Bijvoorbeeld: 1-1 in de wedstrijd en 3-3 in de strafschoppen is perfect mogelijk.
Nog eens ter verduidelijking: Is het bijvoorbeeld 3-0 in de strafschoppen na 3 strafschoppen, dan dient u toch door te gaan tot elke ploeg 5 strafschoppen genomen heeft.
U schrijft de uitslag van de strafschoppen op het wedstrijdblad onder de rubriek “opmerkingen”.
Ook nog dit: in de beker van W-VL heeft elke ploeg recht op maximum 4 vervangingen. Dus de eventueel 4 wisselspelers die voor de aanvang van de wedstrijd op het scheidsrechtersblad staan, mogen allemaal ingebracht worden.
Vanaf de finales (1/16 finale, achtste finales, …) worden na de wedstrijd enkel strafschoppen gegeven bij een gelijke stand, dit om een winnaar aan te duiden. Dus niet meer na elke wedstrijd. Er zijn geen verlengingen (enkel bij de finale).
Indien iemand interesse heeft in de reeksindeling van de Beker van West-Vlaanderen, kunt u dit vinden door hier te klikken.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN:

1 Reactie

  1. Dank voor deze leuke herinnering. Altijd nuttig.
    Voor enkelen begint vanavond (30/07) zelfs al de beker v wvl.

    Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram