Luc Coulier stopt, of toch niet?

LucKV Oostende – RAEC Mons (-16), dit was enkele weken geleden de allerlaatste wedstrijd van Luc. Eerder besliste hij om het fluitje definitief aan de haak te hangen na een prachtige en welgevulde carrière. Deze begon toen hij 25 jaar was, in het recreatief voetbal. Een tijdje later sloeg de microbe helemaal over waardoor hij de stap naar de KBVB zette. Zijn officieel debuut maakte hij tijdens een scholierenwedstrijd tussen Koksijde en KV Oostende. Binnen het jeugdvoetbal ging het heel snel voor Luc waardoor hij al snel doorstootte tot ‘klimmen en dalen’. Eenmaal in 4de heeft Luc lang moeten knokken om uiteindelijk tot in 2de provinciale terecht te komen. Dit deed hij tot 2007 waar hij uiteindelijk door de leeftijdsgrens afscheid moest nemen van het provinciale voetbal. Dit deed hij met een schitterende afscheidswedstrijd in 1ste provinciale tussen Koksijde en Steenbrugge. Na een jaartje fluiten in de nationale jeugd besliste Luc, na het wegvallen van de leeftijdsgrens, opnieuw een poging te wagen in kimmen en dalen, waar hij al snel zijn positie in tweede kon heroveren. Uiteindelijk keerde Luc terug naar de nationale jeugd waar hij, zoals eerder geschreven, zijn laatste match floot.

Luc was steeds enorm gemotiveerd en heeft door zijn hobby vele vrienden gemaakt. De vriendenkring was voor hem tijdens zijn carrière zeer belangrijk, zo heeft hij maar één vergadering gemist doorheen alle jaren. Ook de vier vriendschappelijke wedstrijden van eersteklassers (Moeskroen, Anderlecht en Cercle Brugge) die hij mocht fluiten behoren tot zijn absolute hoogtepunten. Luc kende ook mindere momenten, vooral op het einde van zijn carrière, wanneer hij last kreeg van zware blessures aan de knie, enkel en achillespees.

Luc nu op rust? Nee, want woensdag bereikte ons schitterend nieuws. Er werd al een tijdje gespeculeerd wie de nieuwe opleiders binnen het PSC gingen worden voor volgend seizoen. Verschillende namen vielen, maar het is onze Luc Coulier die deze grote eer te beurt viel. Vanaf volgend seizoen wordt hij naast Theo B. en Luc V. en door het pensioen van Albert de derde opleider binnen onze eigen vriendenkring. De vriendenkring wenst Luc te feliciteren voor zijn schitterende carrière en wenst hem uiteraard veel succes bij de invulling van zijn nieuwe functie binnen het PSC. We zijn ervan overtuigd dat Luc deze functie met evenveel enthousiasme en vuur zal uitoefenen als tijdens zijn scheidsrechterscarrière en een waardig vertegenwoordiger zal zijn van onze vriendenkring.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN:

6 Reacties

 1. Voorzitter

  21/06/2014 op 19:48

  Hallo Luc,

  van harte proficiat met je benoeming. Ik hoop dat we samen met het bestuur van REFSWESTKUST onze Vriendenkring verder kunnen uitbouwen.

  Dat je hoogtepunt in je scheids-carriere ANDERLECHT fluiten was, begrijp ik volledig. Proficiat en welkom op de bestuursvergaderingen van SVDVW vzw.

  Voorzitter Bart

 2. DANIEL KNOCKAERT

  22/06/2014 op 11:18

  Luc,

  van harte proficiat met deze benoeming. Vanaf het volgen van de cursus (sept 1991) hebben we een beetje hetzelfde parcours afgelegd in de arbitrage. Ik heb je steeds kunnen waarderen voor je inzet en doorzettingsvermogen, alsook voor de opbouwende kritiek. Verder wens ik je nogmaals te bedanken voor alles wat je voor onze VK hebt gepresteerd.(aanwezigheid, trainer, aanbrengen sponsors, organiseren activiteiten …..)
  Ik hoop op nog een jarenlange samenwerking.

  Groetjes,
  Daniel

 3. MARTIAL CLABAU

  23/06/2014 op 16:02

  Luc,

  Proficiat met u benoeming.

  Groetjes, Martial

 4. Dirk Vanhoutte

  23/06/2014 op 16:12

  Beste Luc
  Na een succesvolle carrière, gekenmerkt door een fysiek zeer sterke en rechtlijnige arbitrage, staat een nieuwe uitdaging jou te wachten.
  Ik hoop dat je jouw rijke ervaring op een passende manier zult kunnen doorgeven aan de jongere generatie.
  Ook binnen onze schitterende Vriendenkring wacht op jou een niet te onderschatten taak van oa begeleiding en motivatie te wachten.
  GOOD LUCK and ALL THE BEST!!!
  Erevoorzitter
  Dirk Vanhoutte

 5. Dag Luc

  Proficiat met je nieuwe functie.
  Mocht je in elke ref , die een wedstrijd leidt , vooral eerst het goede zien en je lange ervaring positief koppelen aan een evaluatie.
  Veel succes

 6. graulus roland

  24/06/2014 op 21:19

  Proficiat Luc,
  jonge en minder jonge refs raadgeven is al altijd een sterk punt van je geweest.Met je eigenzinnige kijk op de arbitrage kan je veel goede tips meegeven.Ik wens je het allerbeste in je nieuwe functie.Roland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram