Albert bedankt!

AlbertNu het seizoen ten einde is gekomen zeggen ook een aantal mensen de arbitrage vaarwel. Dit is ook zo het geval voor onze zeer gewaardeerde PSC-verantwoordelijke Albert Roets. Albert startte precies 35 jaar geleden met de cursus voor jeugdscheidsrechter, dit in de provincie Oost-Vlaanderen. Dit liet hij echter al snel achter zich, om in 1981 assistent-scheidsrechter te worden. Na negen jaar assisteren in Oost-Vlaanderen kwam Albert in onze provincie wonen en zette hij zijn hobby hier voort. Uiteindelijk werd Albert in 1995 gevraagd om opleider te worden, nu dus bijna 20 jaar geleden. Verder lag hij een jaar later aan de basis van de oprichting van de ‘cel assistenten’ waar hij cursusleider werd en tevens verantwoordelijk was voor de aanduidingen. Na een periode van 5 jaar inactiviteit hernam Albert zijn taken terug in 2006, en dit op uitdrukkelijk vraag van de toen kersverse voorzitter Luc Matthys. Albert werd opnieuw cursusleider, deed de aanduidingen maar werd tevens ook lid van de directiecommissie PSC. Uiteindelijk zette hij in 2012 op eigen verzoek een stapje ‘terug’ en werd opleider binnen de jeugdcel. Enkel weken geleden nam Albert de beslissing om definitief een punt achter zijn mooie en welgevulde carrière te zetten.

Albert was tijdens die carrière steeds gemotiveerd en zeer beschikbaar. Hij was veeleisend, rechtlijnig en tevens geen meeloper, maar steeds was hij opbouwend kritisch. Alle functies die hij binnen de arbitrage beoefende deed hij met evenveel toewijding. De laatste twee seizoenen als opleider was Albert dan ook wat ontgoocheld om deze toewijding en enthousiasme, waar hij steeds voor gekend was, bij sommige scheidsrechters wat te missen. Echter blikt Albert tevreden op zijn carrière terug, hij vond de arbitrage dan ook een ‘verrijkende’ hobby in tal van domeinen waaraan hij de beste herinneringen zal overhouden.

Dezelfde toewijding vonden wij steeds bij Albert terug binnen onze eigen vriendenkring, waar hij als verantwoordelijke van het PSC en binnen het bestuur meer dan zijn steentje bijdroeg. Steeds was hij aanspreekbaar en speelde hij een belangrijke rol binnen de opleiding van onze nieuwe kandidaten scheidsrechters. We wensen Albert hierbij dan ook uitdrukkelijk te bedanken en hem veel rust toe te wensen tijdens zijn welverdiende ‘pensioen’, echter zijn we ervan overtuigd Albert nog veel terug te zien op activiteiten of vergaderingen van zijn geliefde vriendenkring.

Albert, nogmaal bedankt!

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

6 Reacties

 1. jean pierre vercruysse

  15/06/2014 op 13:18

  Albert ;
  Een gemeende dank voor de jaren die u besteed hebt aan onze wondermooie hobby .
  U hebt mij de fijne knepen van het assisteren geleerd momenten die ik zeker nooit zal vergeten .
  Albert geniet en hopelijk zien we u nog in de vriendenkring

 2. filip debackere

  15/06/2014 op 15:22

  albert,

  ik heb u ervaren als een voortreffelijk cursusleider, toen ik nog assistent was konden we altijd rekenen op je steun en de leerzame feedback.die je gaf.
  de cel geeft een extra stimulans gekregen toen je aan het bewind was, proficiat.
  dat resulteerde in enkele collega’s die nu schitterend presteren in nationale.
  we komen elkaar nog wel eens tegen aant zeetje.
  grtjs filip debackere

 3. MARTIAL CLABAU

  15/06/2014 op 18:46

  Albert,

  Bedankt voor de vele schitterende jaren als cursusleider en oprichter van de cel assistenten. Proficiat met u carrière in de arbitrage en de vriendschap die wij mogen ervaren hebben. Geniet nu van uw welverdiende pensioen.
  Met een welgemeende “dank u wel ” en tot in de vriendenkring.

  Groetjes, Martial

 4. Daniel Knockaert

  15/06/2014 op 19:32

  Albert,

  Ik hou eraan je te bedanken voor alles wat je voor onze VK hebt gerealiseerd. Als penningmeester heb ik steeds op je steun kunnen rekenen.
  Hopelijk blijf je deelnemen aan onze talrijke activiteiten.

  Groetjes, Daniel

 5. Kurt Notredame

  16/06/2014 op 13:46

  Albert,

  Hier past maar 1 woord en dat is BEDANKT! We zien elkaar hier of daar wel nog.

  Grts Kurt

 6. Dirk Vanhoutte

  24/06/2014 op 13:25

  Beste Vriend Albert
  We hebben elkaar voor het allereerst ontmoet op zondag 14 januari 1990 in Meulebeke nav de wedstrijd 1° provinciale F.C. Meulebeke – SG Gullegem. Ik was de ref jij de 2° assistent. Ik kende jou toen totaal niet….wat ik toen niet wist is dat, dat toen jouw allereerste wedstrijd in 1° prov. was in West-Vlaanderen….Je was namelijk een Oostvlaming van origine. Onder het goedkeurend oog van de toenmalige voorzitter de heer A. Salembier heb jij toen zowel tijdens als na de wedstrijd jouw visitekaartje afgegeven. Je viel bij iedereen onmiddellijk in de smaak!!!
  24 jaar later kan ik alleen maar zeggen dat ik ongemeen blij, gelukkig en dankbaar ben dat onze wegen elkaar gekruist hebben. Zowel op menselijk als op arbitrage vlak heb ik echt naar jou opgekeken en bijzonder veel geleerd. Eerlijkheid, recht door zee en streng maar rechtvaardig zijn de woorden waarmee ik jou het best zou kunnen omschrijven. Ik ben blij dat ik deze uitzonderlijk belangrijke waarden bij jou steeds heb gezien……ik heb gestolen met mij ogen…..
  Albert, bedankt voor ALLES!!!!!!!!
  Albert het gaat je goed, het gaat je héél goed.
  Erevoorzitter
  Dirk Vanhoutte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram