We nodigen u graag uit op maandag 21 februari 2011, dit zoals gebruikelijk om 20 uur in feestzaal De Kroon te Esen voor onze maandelijkse vergadering. Zoals altijd verwelkomt voorzitter Bart ons met een geanimeerde inleiding. Naast de maandelijkse vaste rubrieken (woordje PSC, quiz, …) verwelkomen we deze keer een echte topscheidsrechter. Via onze ere-voorzitter Dirk Vanhoutte kwamen we in contact met dhr. Frederik Geldhof, actief scheidsrechter in 1e nationale.

Onze gastspreker Frederik Geldhof volgde op 16-jarige leeftijd de cursus kandidaat-scheidsrechter in september 1992. De vriendenkring van Menen gaf hem peterschap onder leiding van Lieven Masil tijdens zijn eerste officiële wedstrijd, dit op 9 december 1992 (Aalbeke sport – SV Kortrijk). Al vlug bleek dat Frederik een talent was en toen hij 22 jaar was floot hij al in eerste provinciale. Toenmalig voorzitter Marc Cosaert deed nazicht tijdens zijn eerste wedstrijd, dit in november 1998 (VK Ieper – Koksijde). Op 8 april 2000 werd in Brugge beslist dat Frederik de stap naar nationale kon zetten, en op 24 september 2000 floot hij dan ook de wedstrijd Wilrijk – TK Meldert. Ook dit parcours verliep vlotjes en in februari 2002 volgde de stap naar 3e nationale (Wevelgem – Turnout met formatie van Dhr De Bleeckere Rene). Precies een jaar later mocht onze gastspreker Ingelmunter – Verbr. Geel fluiten.
Maar het hoogtepunt kwam in september 2005, toen hij met de mooie wedstrijd Lierse- Sint Truiden zijn debuut maakte in onze hoogste nationale reeks. (uitslag 1-0, nazichter Willy Goovaerts). Juist voor zijn eerste wedstrijd in eerste klasse werd Fredrik ook aangeduid om mee te reizen met de U17 (Nationale ploeg van Belgie) om een vierlandentornooi te leiden in Oostenrijk.
Internationaal kon Frederik als 4e official in september 2009 mee voor een kwalificatiewedtrijd voorrondes U21 Zweden – Hongarije. Dit was samen met dhr. Wouters Luc, Deneve Yves en Keyen.
U ziet dat dhr. Frederik Geldhof al een mooie weg heeft afgelegd, maar ook nog een mooie carrière voor ogen heeft. Met veel mooie anekdotes zal hij ons op maandag 21 februari zeker en vast boeien!

Niet elke maand kunnen we een scheidsrechter eerste nationale naar ons laten komen, dus we hopen alvast dat iedereen massaal naar Esen komt en trouw op post is. Tot dan en vergeet niet dat de vriendenkring opnieuw elke aanwezige trakteert met een consumptie!

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN:
Westmachines