Refswestkust tweede plaats op Bekertornooi

Zaterdag jl. diende Refswestkust zijn titel van vorig jaar te verdedigen op het Bekertornooi Fernand D’Hondt. Aanvankelijk leek de loting zwaar en werd zelfs gepraat over de poule des doods, maar met een jonge kern van spelers was er weinig tot geen schrik voor de tegenstanders. Coach Glenn Vercruysse had tien spelers voor de verre verplaatsing naar Damme. Op de foto ziet u van links naar rechts staand Nicolas Decroos, Timon Vanoverberghe, Tijd Dewildeman, Chris Marey, Cedric Devos en coach Glenn Vercruysse. Onderaan glunderen Jean-Patrick Duysters, Robin Lefever, Kenneth Dorné, Tom Dejaegher en Jeroen Verstraete.
De eerste poule-wedstrijd tegen Oostende werd gewonnen met 4-3. Goals waren er van Chris Marey, 2x Tijl Dewildeman en een wereldgoal van Jeroen Verstraete. De Oostendse druk was enrom, en het was hoognodig tijd dat scheidsrechter Brinckman de wedstrijd affloot.
De tweede poule-match was een maat voor niks tegen een zwakker Ieper, en de 5-0 ruststand werd meteen ook de eindstand. Doelpunten noteerden we van Chris Marey, 2x Tijl Dewildeman en 2x Cedric Devos.
Omdat we beide voorrondematchen wonnen, mochten we meteen naar de halve finale tegen Kortrijk, die we nipt met 1-0 wonnen, dankzij een goal van Jeroen Verstraete. De finale mocht bekampt worden tegen opnieuw Oostende, die als beste tweede eveneens een succesvolle halve finale speelde. Refswestkust kwam knap voor via een doelpunt van Robin Lefever, maar moest toch in de laatste minuten van de match in Oostende zijn meerdere herkennen. Een knappe tweede plaats was het resultaat. Proficiat aan alle spelers en coach Glenn voor de mooie prestatie en vooral voor de sportiviteit.
Dat de opkosmt bij veel van onze activiteiten behoorlijk groot is bewezen ook de supporters. Niet enkel délégé Bart Teerlynck en verzorger Niek Pieters stonden langs de zijlijn, ook een hele reeks supporters. Bedankt aan Albert Roets, Jean-Pierre Vercruysse, Koen Neirinck, Olivier Gilis en Lore Marey om de Refswestkust-bende te komen aanmoedigen. Proficiat aan organiserende Vriendenkring Brugge met de mooie organisatie.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN:
Vanbillemont Nieuwpoort

2 Reacties

  1. proficiat aan alle spelers

    daniel the coach

  2. Jonathan Deman

    15/05/2010 op 11:43

    Proficiat aan iedereen voor de sterke prestatie. Hopelijk op weg voor een paar sterke jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram