Door onze ondervoorzitter Michel Rys, waarvoor hartelijk dank:

Wellicht hebt u ook deze week met een zekere fierheid en wat trots gekeken naar de 400m mannen finale op het WK atletiek in het Zuidkoreaanse Daehu. De professionele manier waarbij de gebroeders K. en J. Borlée hun schitterend resultaat neerzetten was fenomenaal. Als eerste Europeanen en na zo’n lange tijd dat België nog een medaille haalde op een WK atletiek.
De klasse, hun bescheidenheid, het relativeringsvermogen, de nuchtere analyse van de wedstrijd door hun pa en tevens trainer en de innerlijke vreugde sierden hen (wat een contrast met de wilde uitbarstingen van sommige voetballers bij het scoren van een doelpunt).
Het beeld dat echter op mijn netvlies zal blijven kleven van het voorbije WK was echter niet de prestaties van onze landgenoten of van Kevin die met een Belgische driekleur om de schouders gedrapeerd rondliep. Neen het is het beeld waar de Jamaïcaanse spurter Usain Bolt op een bankje zit te mijmeren, grijpend naar zijn haren, omdat hij zopas in de 100M finale mannen een valse start had veroorzaakt en werd uitgesloten.
Was dit niet extra tragisch? Immers de rasechte kleurling heeft niet eens een snelle start nodig om te winnen gezien zijn versnelling die hij nog in de benen heeft voor zijn laatste meters. Was hij vooraf niet onklopbaar ? Er kon toch immers niemand de op-show-beluste zwarte spurter met zijn tandpasta-achtige glimlach hem iets in de weg leggen? Neen….. behalve hijzelf.
Is dit soms niet herkenbaar bij sommigen van ons bij de aanvang van een nieuw seizoen?
Zo gedreven, zo geconcentreerd en zo’n zin en goesting om terug die 1ste competiematch(en) te leiden,…. totdat het toch misloopt. Een job, een vriendschap of relatie, een vrijetijdsbesteding (lees arbitreren).
Te snel te veel willen is nooit goed. Te veel blinde overgave om je doel te bereiken werkt zelden.
Moet men wat niet meer geduld oefenen, relativeren, nadenken, analyseren, herevalueren, raad vragen? Anders wordt men uit de wedstrijd genomen en zit men ook te piekeren op een bankje (lees: bv. na een match alleen in uw wagen) en na te denken wat men anders had moeten doen (bv bij die spelfaze of bij die betwisting).
Vergeet het niet: een valse start betekent uitsluiting en wat men daarna nog kan doen is hopen op een herkansing.
Graag wens ik iedereen van onze kring bij de aanvang van een nieuw seizoen zowel op professioneel als op gebied van het beoefenen van uw hobby een prima start.
Mocht diegene die voor de eerste keer in bevordering vlagt, in 1ste provinciaal een wedstrijd leidt of in een andere reeks voor het eerst optreedt een positieve en realistische attitude aannemen.

PS: het zijn zomaar wat bedenkingen bij de aanvang van het seizoen door een o/voorzitter die spijtig genoeg niet op vrijdag 9 september op de openingsvergadering kan aanwezig zijn. Hopelijk rijdt u toch naar het Sportpark in Veurne op die dag?

Michel

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN: