Een goeie twee weken geleden was er een traditie waar Refswestkust jaarlijks van de partij is: de Beachrun te Koksijde. Tal van leden hadden hun naam opgegeven, maar uiteindelijk kwam we met iets minder aan de start dan voorzien. Ook het totale deelnemersveld was beduidiend minder dan de vorige jaar, wellicht door de minder goede zomer die we al een hele tijd meemaken. Om 20 uur schoot de schepen van sport Dirk Dawyndt de 875 deelnemers van de 5 en 10 km op gang.
Onder de deelnemers was er een grote diversiteit aan talent en ambitie. Er waren zowel de competitielopers, de deelnemers aan het loopcriterium van de kust en de getrainde joggers als de ‘start to runners’ en de sportieve toeristen die zich tijdens hun vakantieperiode sportief wilden meten en vooral meededen voor de ambiance.
Refswestkust nam deel met twee leden aan de 10 km: Daniël Provoost en Niek Pieters. Vijf leden namen deel aan de 5 km: Daniël Knockaert, Roland Graulus, Martial Clabau, Dirk Vanhoutte en Luc Coulier. Ook oud-scheidsrechter Erica Adam vergezelde ons.
Een strakke wind bracht ons snel tot aan het keerpunt, maar nadien was het serieus andere koek. Zware tegenwind en regen maakten er geen makkie van. Toch hadden we allen een mooie tijd, en werden we luid vooruitgestuwd door supporters Albert en Marleen, Theo en Linda en voorzitter Bart Teerlynck, die het nodige water voorzag.
Proficiat aan alle deelnemers voor de inzet, en bedankt dat we via Luc opnieuw konden douchen in de splinternieuwe tennis te Koksijde. Ook de après-run vond plaats in de supermoderne knatine van de tennis. en leuke avond die volgend jaar zeker en vast vervolg zal krijgen.
Nog dit, wie de looptijden eens wenst na te lezen, kan dit via deze link.

WE DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN: