Eergisteren (zaterdag 06/02/09) werd onder het streng maar rechtvaardig oog van onze PSC-verantwoordelijke Albert Roets het schriftelijk en mondelinge examen afgelegd van onze nieuwe kandidaat-scheidsrechters. Met vier begonnen ze aan de cursus. Niemand haakte af en dus mochten we hopen op 4 nieuwe “rekruten”. Gilles Compernolle uit Diksmuide slaagde met glans en heeft veel interesse en ambitie. Maar helaas voor hem moet hij nog eventjes wachten want pas in juni haalt hij de minimumleeftijd van 15 jaar. Direct aan het begin van volgend seizoen zal hij deskundig bijgestaan worden door zijn peter Daniël Knockaert. Intussen fluit Gilles de preminiemen en duiveltjes van KSV Diksmuide, waar hij ook als speler aangesloten is.
Bjorn Deman, die vroeger al scheidsrechter was, slaagde eveneens met brio. Tijdens zijn heroptreden wordt hij bijgestaan door peter Franky Deprez, en na de verplichtingen bij miniemen en knapen, zou hij als oud-scheidsrechter snel kunnen doorstromen naar een hogere jeugdreeks.
Tijl Dewildeman, onze enige kandidaat uit het Veurnse, slaagde eveneens en zal de nodige begeleiding krijgen van peter Theo Pieters. Tijl nam al voor de tweede keer deel aan het examen, want tijdens de eerste sessie haalde hij de normen net niet. Nu blijkt hij het meeste onder de knie te hebben, en kan hij samen met zijn peter aan zijn arbiterscarrière beginnen.
Onze laatste kandidaat, Jean-Patrick Duysters, krijgt tijdens zijn eerste stappen op het groene veld de steun van peter Robin Lefever. Jean-Patrick slaagde eveneens voor zijn schriftelijk, en ook mondeling kon hij de meeste vragen voldoende beantwoorden.
Refswestkust heeft dus vier nieuwe kandidaat-scheidsrechters, wat zeker niet slecht is voor een kleinere Vriendenkring als de onze. Binnenkort krijgen de kandidaten hun E-kickoff code toegestuurd, en in het weekend van 27/28 februari zouden ze hun eerste match fluiten. Tot slot wensen we de vier nieuwelingen welkom binnen onze Vriendenkring, en danken we lesgevers Jean-Pierre, Luc en Albert voor de vrijwillige inzet. Ook dank aan KVV Coxyde voor het verwarmd zaaltje, die we elke keer opnieuw mogen gebruiken.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN: