Vorige week vertrok de Refswestkust delegatie naar Wervik voor het jaarlijkse voetbaltornooi tussen de verschillende West-Vlaamse vriendenkringen. Na een mooie 2de plaats vorig jaar werden we opnieuw als outsiders voor de titel gezien.

Omstreeks 9u werd vanuit Diksmuide vertrokken voor onze trip richting Wervik,na het nuttigen van een lekker ontbijt was de sfeer ontspannen en de concentratie top! Dries Vandenberghe,Gilles Deraeve, Ludovic Vandenbussche, Wouter Goderis,Robin Lefever,Tijl Dewildeman,Danny Declerck,Timon Hillewaere, Chris Marey en de afscheidnemende Kurt Notredame waren er klaar voor aangevoerd door coach Olivier Gilis.

Na de eerste wedstrijd tegen Oostende stonden onze jongens al meteen met de voeten op de grond. De zeer sterk spelende kustjongens voetbalden op kampioenenniveau,vooral in de 2de helft zag Refswestkust sterretjes tegen al dat aanvallend geweld.3-0 eindscore  Maar,nog niks verloren na de 1ste wedstrijd,we konden nog altijd doorstoten naar de broodnodige halve finale. De 2de wedstrijd tegen Ieper moest dan wel gewonnen worden. De tactische wijzigingen en een goede discussie in de kleedkamer bleek zijn effect te hebben. Jammer genoeg hield een sterke doelman en de lat ons van dat o zo nodige doelpunt. Refswestkust bleef de pressing opvoeren en kreeg via Timon en Tijl nog enkele goede kansen maar er zat telkens wel een Iepers been tussen. En zoals het zo vaak gaat in toppers,goed voetbal telt alleen als de bal in het mandje gaat. Hij ging er ook in,maar aan de andere kant…Een klutsbal voor doel en daar was er dan toch een Iepers been die een zeer sterk keepende toch kon vloeren…Vreugde bij onze vrienden uit Ieper,verslagenheid bij ons…Refswestkust zette nog alles op alles maar helaas..2 de wedstrijd en 2de verlies,de eerste 2 plaatsen waren nu niet meer haalbaar.

Dan maar gaan voor het nog hoogst haalbare,de 5de plaats…Ondertussen lieten ook de weergoden zich horen en de middagpauze deed onze jongens duidelijk goed! De laatste poule wedstrijd stond gepland tegen Roeselare die evenveel punten behaald hadden als ons. Een wedstrijd met inzet dus. Refswestkust voetbalde vrank en vrij en zeker het 1ste doelpunt (Tijl) deed deugd. Onze spits was wakker geschoten en verdubbelde de score en zo ook de eindstand. Een 3de plaats in de poule en dus stond nu de 4de uit groep A op ons menu.

Deze keer was de tegenstander thuisploeg Menen.Refswestkust was over de ganse match baas maar we moesten eerst op achterstand komen om wakker geschud te worden. Nog geen minuut na de openingsgoal van Menen stonden de bordjes alweer gelijk. Refswestkust speelde de wedstrijd rustig uit en kon zelfs nog 2x scoren.

Onze laatste wedstrijd (voor de 5de of 6de plaats) was een remise tegen onze vrienden uit Roeselare…Nog geen minuut gespeeld en we stonden 1-0 achter,we zullen het op de regen steken…Gelukkig toonden onze jongens genoeg veerkracht en de wedstrijd verliep evenwichtig…Het werd snel 1-1 en zelfs 2-1 en 3-1 (doelpunten niet gezien door de verslaggever aangezien mijn stylo ondertussen ook de geest gegeven had)…Iedereen tevreden denk je dan,Kurt kreeg z’n applaus vervanging en wij de 5de plaats..Plots was daar toch Roeselare,en ze milderden tot 3-2 en ja hoor,daar was dan de gelijkmaker waarbij de trainer van Roeselare even voelde hoe hard zo’n dug-out kan zijn…En opnieuw gaven onze jongens niet op en daar was dan toch de winning goal,4-3 en match gespeeld (wij zagen nog een 5de doelpunt,helaas afgekeurd)…

En zo eindigde Refswestkust op een 5de plaats,het kan niet elk jaar feest zijn..Oostende won de finale verdiend,sterke prestatie van onze buren! In de 3de time wonnen we wel,alhoewel sommigen ook veel kwijt zijn waarschijnlijk…De dag werd afgesloten met een lekker frietje en er werd door sommigen nog nagekaart in ’t Brouwershuys te Diksmuide.

We hebben ons geamuseerd,en daar draait het allemaal om!Volgend jaar doen we opnieuw mee,bedankt aan onze spelers,en supporters Bart,Theo B. en Paula!

Trainer Olivier Gilis

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN