Dit jaar werd er geopteerd om de klassieke nieuwjaarsreceptie te laten vallen en in de plaats een activiteit te organiseren rond het WK cyclocross. Dit samen met onze bevriende Gistelse vriendenkring. Het was duidelijk een shot in de roos, al de aanwezigen genoten zichtbaar van een supertoffe dag. We konden gebruik maken van de schitterende accommodatie dankzij Alex Platteeuw en KSV Veurne. Zo startte onze dag in een kleedkamer met een aperitief, dichter bij de realiteit kon dus niet.

Dit werd gevolgd door een schitterende maaltijd die bestond uit soep, beenham met kroketjes en lekkere wintergroenten en tot slot een stuk ijstaart. Dank aan Daniël Knockaert voor de superlekkere maaltijd.

 

Daarna zakten de meesten onder ons af naar het parcours en dit zelfs in een speciale ‘partylijnbus’ die ons tot op enkelen meters van de ingang bracht. Daar splitsen we allen op, de ene al wat dichter bij de dranktentjes dan de andere. Andere verbroederen dan weer met Nederlandse schonen. Met 61 000 dolenthousiaste mensen kijken we naar een iet wat saaie cross, de winnaar stond al vanaf ronde één vast, een sterke Niels Albert werd op een fenomenale manier wereldkampioen.

Anderen die niet zo van al dat cyclocrossgeweld hielden, genoten onder leiding van Jean-Pierre Vercruysse een uitstap naar het Visserijmuseum, ook dit viel duidelijk in de smaak. Om een uur of 6 werden we verwacht om de dag af te sluiten met een lekker stuk ‘Heijte toarte’ (Geitetaart) en een pot koffie. Het was het einde van een schitterende activiteit.  Eentje om nooit meer te vergeten!

PS: In de loop van deze week of de volgende, zal u hier foto’s kunnen vinden over de activiteit! Breng dus regelmatig een bezoekje aan de website!

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN