Maandag 26 november aanstaande is er om 20 uur onze maandelijkse vergadering te Esen. Voor de vergadering worden de verse worsten/gehakt van de worstenverkoop aan u uitgedeeld!
Naast de maandelijkse powerpoint-voorstelling door onze voorzitter Bart, de PSC-punten door Albert, de pronostiek en de quiz ontvangen we na de pauze een schitterende gastspreker. Ons bestuur kiest voor slechts 2 of 3 gastsprekers per seizoen, om zo de kwaliteit hoog te houden.

Wel, we konden deze keer een “grote naam” strikken. Niemand minder dan dhr. Yves Muylle komt ons tal van anekdotes vertellen uit zijn jarenlange arbitrage en zijn 3-jarige carrière als opleider bij het PSC West-Vlaanderen.

Eind 2009 stapte Yves Muylle definitief uit de actieve arbitrage. Hij was toen 45 jaar geworden en in de nationale arbitrage heb je dan de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.
Yves Muylle, die afkomstig is van De Haan en er nog altijd woont, voetbalde vroeger voor AS Oostende en later nog bij De Haan in derde provinciale. Hij was 24 jaar toen hij het voetballen begon te combineren met de arbitrage. Aanvankelijk mocht dat niet, maar twintig jaar geleden zette men toch het licht op groen.
Hij floot zes jaar bij de jeugd en in provinciale en stapte over naar bevordering toen hij 30 jaar was. Hij floot toen twee jaar in bevordering en na twee seizoenen derde klasse kon hij promoveren naar tweede klasse. Twee jaar later was hij zelfs klaar voor eerste. Hij had voldoende punten, maar was al 37 jaar en bleek te oud. Hij was dus helaas noodgedwongen altijd blijven hangen in tweede.’
Aan het begin van seizoen 2010-2011 werd dhr. Muylle gevraagd als opleider voor het PSC West-Vlaanderen, iets wat hij op heden nog steeds doet. Momenteel beslist hij over welke refs dit seizoen de stap mogen wagen naar bevordering. Ons eigen lid Robin Lefever kreeg een goeie week geleden nazicht van Yves Muylle tijdens de wedstrijd Wingene – Gullegem (1e prov)

We hopen alvast u talrijk te mogen begroeten op deze laatste vergadering van het jaar 2012.
En natuurlijk gaat u naar huis met verse worsten… Voor zij die nog geen mogelijkheid hadden hun scheidsrechterskaart en bruine enveloppe af te halen, bezorgt Albert hen op deze avond ook de nodige documenten.
Afkomen dus!

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN:
Potje Pate