Management van vrije schoppen

Enkele nieuwe richtlijnen ivm het management van vrije schoppen. Deze procedure ging in vanaf het weekend van 16-17 maart 2013, en geldt enkel voor matchen met assistenten.

Pas de volgende procedure toe:
1. Plaats de bal op de juiste plaats.
2. Toon duidelijk, door te wijzen naar het fluitje, dat moet gewacht worden op het fluitsignaal om te hervatten (niet te hoog met de arm <=> onrechtstreekse vrije schop).
3. Verwijder de verdedigers die zich voor de bal bevinden.
4. Plaats de muur op 9m15 door af te stappen vanaf de plaats van de bal in de richting van de muur. De bal bevindt zich in uw rug en wordt onder controle gehouden door de AR of de CF4. Om de correcte afstand te bekomen is het handig om enerzijds hardop de stappen te tellen en anderzijds om pas te beginnen tellen bij de tweede pas zodat de muur zeker op de minimum afstand staat. Vermijd te fluiten om de muur op de juiste plaats te zetten omdat je zelf gevraagd had om te wachten op het fluitsignaal.
5. Vermijd het plaatsen van de muur op de lijn van het strafschopgebeid (mogelijke problemen met handsbal-situaties) en verwittig de spelers dat voor handspel zal gefloten worden indien de hand of arm zich niet in een natuurlijke positie bevinden (met gevaar voor strafschop wanneer zich dit binnen het strafschopgebied voordoet).
6. Neem uw positie in.
7. Laat de vrije schop nemen.
8. Verdedigers die te snel uit de muur komen krijgen een gele kaart en de vrije schop wordt hernomen, behalve indien een doelpunt werd aangetekend.
9. Zich vergewissen van het feit dat de bal op dezelfde positie ligt indien de vrije schop moet hernomen worden en de besproken procedure opnieuw doorlopen.
10. Indien de vrije schop genomen wordt voordat het signaal voor de herneming gegevens is, wordt de vrije schop hernomen en de schuldige speler krijgt een gele kaart.

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN:
Topcars Koksijde

1 Reactie

  1. Bart Teerlynck

    06/04/2013 op 10:50

    ’t Zal voor volgend seizoen zijn (hopelijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram