Enkele weken terug trokken Bart, Daniel K., Roland en Robin op een vrijdagavond naar het verre Tielt (Schuiferskapelle) om mee te strijden voor de prestigieuze ‘Wisselbeker Luc Matthys’. Amusement was het hoofddoel, maar toch wouden ze goed scoren en even goed doen als de jaren voorheen.

Het concept van de quiz werd dit jaar helemaal omgegooid. Voorbije edities werden enkel de spelregels bevraagd. Nu werd de quiz ruimer met vragen over voetbal, wielrennen en sport algemeen.

U raadt het nooit, maar onze vier scoorden schitterend en eindigden helemaal bovenaan. Met een score van 17/20 en 16/20 voor de spelregels waren we de beste van alle teams. Een schitterende prestatie waar we trots op mogen zijn! Proficiat.

Tot daar het goede nieuws… Hoe goed de kennis van de spelregels was, hoe slecht de kennis over de andere sportvragen. Ze tuimelden dan ook jammer genoeg ook ‘enkele’ plaatsen naar beneden. Van de eerste naar de negende plaats en voorlaatste plaats om precies te zijn. Voor u begint te lachen, enkele vragen.

*Twee wielrenners wonnen de Ronde van Vlaanderen drie maal! Wie?     

*Herkent u JM Wampers op een oude foto?                            

*Welke Belgische golfer won de China Open?

U merkt het, geen simpele vragen. De kennis leek niet voldoende te zijn en zo eindigden ze op een negende plaats. Enigszins wat teleurgesteld maar toch opgetogen over de ‘eerste’ plaats sloten ze de avond af met heerlijke frietjes.

Onder de sponsor kunt u het klassement raadplegen (ronde 1 en 4 waren vragen omtrent de spelregels)

Volgend jaar revanche dus. Mocht u ook zin hebben om mee te gaan, er mogen meerdere teams van dezelfde vriendenkring deelnemen.

WIJ DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR JAARLIJKSE STEUN: