Franky Deprez hangt de schoenen aan de haak

Deze week kregen we spijtig nieuws te horen van één van onze langst dienende scheidsrechters. Franky Deprez stopt met onmiddellijke ingang met arbitreren. Na een carrière van ruim 20 jaar nam Franky deze zeer moeilijke beslissing. De pijn in de knie was niet meer te harden en aangezien hij toch nog buiten het voetbal actief én gezond wil blijven, drong deze beslissing zich op. Na een actieve voetbalcarrière als snelle spits, besliste Franky om het als scheidsrechter te wagen. Echter bleven ook hier de naweeën van z’n voetbalcarrière hem parten spelen. 3 jaar en 7 operaties later kon Franky rond 2009 opnieuw genieten van z’n hobby. Traag maar gestaag steeg Franky opnieuw naar z’n beste niveau. Jarenlang was hij dan ook een vaste waarde in 3de en 2de provinciale tot hij dan in 2015 besloot over te stappen naar de lijn. Dit legde hem geen windeieren en Franky steeg snel naar het hoogste provinciale niveau. Echter keerde hij al snel terug naar zijn eerste liefde en ruilde de vlag opnieuw voor de fluit. Hij was dit duidelijk nog niet verleerd en deze keer ging in het sneltempo naar 2de en zelfs even 1ste provinciale. In november 2019 maakte Franky bekend dat hij nog enkele jaren wilde verder doen maar dan wel als assistent. Ook hier klom hij snel terug naar 1ste provinciale en het was de bedoeling dit nog even verder te doen. Helaas komt er nu een abrupt einde aan de actieve carrière van Franky. We zullen dan ook zeker van de gelegenheid gebruik maken om hem nog eens in de bloemetjes te zetten op de eerstvolgende vergadering. Want naast het scheidsrechteren was Franky een enthousiast lid van onze vriendenkring. Jarenlang zetelde hij in het bestuur, hield hij onze netten schoon tijdens de ‘gouden jaren’ (met 3 titels in 4 jaar) en verrichte hij talloze peterschappen.

Franky, we willen je dan ook heel hard bedanken voor de mooie 20 jaren in de vriendenkring en we hopen uit de grond van ons hart jou en je vrouwtje Chris nog vaak te mogen verwelkomen. Geniet van de vrijgekomen tijd en tot zeer snel!

7 Reacties

 1. Harley Deopere

  06/09/2021 op 19:04

  Jammer te horen dat je na zo’n mooie carrière geforceerd de vlag aan de haak moet hangen. Veel plezier met Chris en de kleinkinderen.

 2. Martial Clabau

  06/09/2021 op 20:36

  Spijtig dat het einde van uw mooie scheidsrechtersloopbaan zo moet eindigen.
  Maar wij zien elkaar zeker nog terug, zoals gisteren in Veurne.
  Verder nog veel geluk in het leven met Chris en kinderen.

 3. Franky een moedige beslissing gezondheid voor alles ik heb jou leren kennen als een pracht kerel en er bestaat nog een leven naast voetbal we zien elkaar nog wel op een evenement van de vriendenkring

 4. Een heel jammere beslissing Franky. Zag de spijt in je ogen toen je het me vertelde op de referee day. Maar gezondheid gaat boven alles en we hopen je nog vaak te mogen begroeten. Tot snel en bedankt voor de vele leuke momenten op tornooien, vergaderingen en activiteiten.

 5. Walter vanoverberghe

  07/09/2021 op 17:29

  Francky, dikke proficiat met uw jaren als arbiter en lijnrechter., gezondheid gaat boven alles.
  Nu kan je eens nog uw voetballende zonen gaan bekijken en met vrouwtje op stap gaan..
  We komen elkaar wel nog ergens tegen
  Het ga je goed.
  Walter Vanoverberghe
  SV Woumen en KSV Diksmuide

 6. Voetbal mag dan wel de belangrijkste bijzaak zijn,er is inderdaad niks die boven gezondheid staat.geen gemakkelijke beslissing Franky,maar wel een moedige!
  Ook ik wens je te bedanken voor de vele aangename momenten samen op een voetbalveld,en ik ben ervan overtuigd er nog vele zullen komen naast het voetbalveld!
  Thanks Franky

 7. Dank voor de bemoedigende woorden, we zien elkaar wel nog…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram