Dat was mijn allermooiste…

Beste Vrienden,

Het is mooi…..
Het is héél mooi…..
Het is uitzonderlijk mooi geweest…..
Maar ik zet er met véél, héél véél, uitzonderlijk véél voldoening een punt achter…..
Ik heb besloten om mijn ontslag in te dienen als actief scheidsrechter bij de PSC West-Vlaanderen.

Ruim 27 jaar terug stapte ik in een voor mij toen onbekende wereld….DE VOETBALARBITRAGE. Met vallen en opstaan heb ik een behoorlijke carrière bijeen gefloten en gevlagd. De rode draad doorheen dit alles werd voor mij gevormd door enerzijds

DE VRIENDENKRING in het bijzonder G. HOSTE
en anderzijds
FRANK DE BLEECKERE…

Ingelmunster – Meulebeke 1° prov. voor 1.500 toeschouwers, RC Mechelen – KV Mechelen 3° nat., 3x GBA – Antwerp, 5x Standard – Anderlecht, 47 x naar het buitenland….objectief gezien zijn dit de mooiste arbitrage-herinneringen…..

Maar DE VRIENDENKRING is en blijft voor mij toch de allermooiste menselijke-herinnering!!!!

DE VRIENDENKRING heeft mij de ‘moedermelk’ van de arbitrage gegeven. Stap voor stap heb ik mij weten op te werken naar een behoorlijk niveau. Hierbij ondervond ik de steun, het enthousiasme en de genegenheid van een ganse VRIENDENKRING als de ‘onmisbare epo’ die mij vleugels gaf op en naast het terrein. Ik was blij, ik was fier, ik was gelukkig tijdens elke vergadering te ervaren dat nagenoeg iedereen beter mijn aanduidingen herinnerde dan ikzelf!!!!! Ik was dan ook uitermate opgezet dat ik en 7-tal jaar, gesteund door o.a. een prima secretaris Niek, de leiding mocht nemen van deze schitterende VRIENDENKRING. DIT WAS VOOR MIJ EEN UNIEKE ERVARING. Nu ben ik blij te zien dat ik drie jaar terug de juiste beslissing heb genomen door te fakkel door te geven. O.l.v. voorzitter Bart, gesteund door een heel enthousiast bestuur, heeft DE VRIENDENKRING een nieuwe ‘drive’ gekregen. Ik wil hierbij dan ook een heel warme oproep doen naar de jonge gasten om zich te engageren voor een bestuursfunctie. In de arbitrage wordt resoluut de kaart van de jeugd getrokken. Diezelfde jeugd heeft dan ook de verantwoordelijkheid om onze schitterende VRIENDENKRING daar waar kan ‘een handje te helpen’…..want zonder bloeiende VRIENDENKRING is je eigen arbitrage een héél stuk minder…..om het even op welk niveau je actief bent!!!!

Ik wens iedereen veel, heel veel geluk in z’n arbitrage
Ik wens elke jonge scheidsrechter…..dezelfde carrière toe als ik….
Graag verklap ik hierbij nogmaals mijn geheim naar de top toe:

HET VERSCHIL TUSSEN GOED EN BETER
TUSSEN BETER EN BEST
IS DAT STUKJE EXTRA INZET

Ik wil eindigen zoals ik begonnen ben
Jullie Voorzitter mogen zijn….

DAT WAS MIJN ALLERMOOISTE AANDUIDING…..
Erevoorzitter
Dirk Vanhoutte

WIJ DANKEN VOLGENDE SPONSOR VOOR HUN JAARLIJKSE STEUN:
Patrick Mortier Beleggingen

4 Reacties

 1. martial clabau

  25/05/2010 op 11:36

  Dirk,

  Je mag fier zijn op een mooie, heel mooie carriëre als scheidsrechter en assistent-scheidsrechter. Een voorzitter om eveneens fier op te zijn, zowel op het veld als in de vriendenkring. We hebben toffe momenten en leuke ervaringen opgedaan tijdens de vele vergaderingen. Nu kan je tesamen met vrouwtje-lief genieten van je andere hobby’s.
  Dirk het ga je goed en steeds welkom in de vriendenkring.

  Uw collega, Martial.

 2. Dirk,
  Het is altijd jammer als er een collega-ref stopt, maar jij met al je ervaring is zeker jammer. Veel jonge refs, waaronder mezelf, konden en kunnen veel van je leren! Dit zowel op het vlak van de arbitrage als op het menselijk vlak.
  Bedankt en het ga je goed! Hopelijk tot nog eens…

  Kurt.

 3. dirk,

  een spijtige beslissing,toch dirk bedankt voor een mooie momenten.Geniet met volle teugen van uw andrre hobby.Hopelijks zien we u toch nog op de maandelijkse vergaderingen van de vriendenkring.Het gaat u Erica en de familie goed.

 4. coulier luc

  01/06/2010 op 20:08

  dirk,
  het is jammer dat je stopt,hou je goed tot ziens

  groeten luc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Facebook
Instagram