Maand: juni 2014

Verbroedering

Op zaterdag 5 juli organiseert onze vriendenkring een verbroedering en bijhorend voetbaltoernooi met de Limburgse vriendenkring van Theo Buelen en onze buren uit Oostende. De wedstrijden (7 tegen 7) worden gespeeld op kunstgras van Nieuwpoort. Nu het WK Voetbal volop bezig is, kriebelt het bij velen waarschijnlijk wel om opnieuw zelf de schoenen aan te trekken en dit is de ideale gelegenheid hier voor.

De wedstrijdduur bedraagt 25 minuten (2 x 12.5) en wordt gevolgd door 3 strafschoppen voor elke ploeg. In totaal spelen we 3 wedstrijden (elke ploeg speelt 1 x tegen elkaar, de Limburgse vrienden zullen 2 delegaties afvaardigen).

De 1ste wedstrijd start om 15u. Na elke wedstrijd is er een dik kwartier pauze (voldoende om de innerlijke mens even van het nodige vocht te voorzien). Na het einde van de laatste wedstrijd (voorzien rond 18u) is er een mogelijkheid om de groepssfeer te versterken met een BBQ die georganiseerd wordt door onze vriendenkring. Deze vindt plaats in de kantine van Nieuwpoort. Prijs voor deze BBQ bedraagt 15 euro p.p.

Als u zich geroepen voelt om mee te voetballen of te komen supporteren of gewoon te genieten van een heerlijke BBQ bent u vast en zeker welkom. Het belooft alvast een schitterende verbroedering te worden. Schrijf je in via Olivier Gilis (oliviergilis@hotmail.com).

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

Lettenrug

Uitslagen pronostiek online!

Terwijl het WK de tweede ronde ingaat en pronostiek 9 hierbij ten einde is, kregen we van onze pronostiekmaster  Chris Marey de uitslagen van vorige speeldagen. Dries VDB en Martial C. mogen de wijnglazen al klaar zetten want zijn wonnen respectievelijk de 7de en 8ste editie van de pronostiek. De tussenstand op 1 speeldag van einde zit er spannend uit met amper 3 punten verschil tussen nr.1 Martial Clabau en nr. 2 Albert Roets, de top 3 wordt vervolledigd door Dave Vanheste.

Hier kunt u alles netjes op een rij terugvinden. Een dikke proficiat aan de winnaars en veel succes tijdens de laatste speeldag.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

Luc Coulier stopt, of toch niet?

LucKV Oostende – RAEC Mons (-16), dit was enkele weken geleden de allerlaatste wedstrijd van Luc. Eerder besliste hij om het fluitje definitief aan de haak te hangen na een prachtige en welgevulde carrière. Deze begon toen hij 25 jaar was, in het recreatief voetbal. Een tijdje later sloeg de microbe helemaal over waardoor hij de stap naar de KBVB zette. Zijn officieel debuut maakte hij tijdens een scholierenwedstrijd tussen Koksijde en KV Oostende. Binnen het jeugdvoetbal ging het heel snel voor Luc waardoor hij al snel doorstootte tot ‘klimmen en dalen’. Eenmaal in 4de heeft Luc lang moeten knokken om uiteindelijk tot in 2de provinciale terecht te komen. Dit deed hij tot 2007 waar hij uiteindelijk door de leeftijdsgrens afscheid moest nemen van het provinciale voetbal. Dit deed hij met een schitterende afscheidswedstrijd in 1ste provinciale tussen Koksijde en Steenbrugge. Na een jaartje fluiten in de nationale jeugd besliste Luc, na het wegvallen van de leeftijdsgrens, opnieuw een poging te wagen in kimmen en dalen, waar hij al snel zijn positie in tweede kon heroveren. Uiteindelijk keerde Luc terug naar de nationale jeugd waar hij, zoals eerder geschreven, zijn laatste match floot.

Luc was steeds enorm gemotiveerd en heeft door zijn hobby vele vrienden gemaakt. De vriendenkring was voor hem tijdens zijn carrière zeer belangrijk, zo heeft hij maar één vergadering gemist doorheen alle jaren. Ook de vier vriendschappelijke wedstrijden van eersteklassers (Moeskroen, Anderlecht en Cercle Brugge) die hij mocht fluiten behoren tot zijn absolute hoogtepunten. Luc kende ook mindere momenten, vooral op het einde van zijn carrière, wanneer hij last kreeg van zware blessures aan de knie, enkel en achillespees.

Luc nu op rust? Nee, want woensdag bereikte ons schitterend nieuws. Er werd al een tijdje gespeculeerd wie de nieuwe opleiders binnen het PSC gingen worden voor volgend seizoen. Verschillende namen vielen, maar het is onze Luc Coulier die deze grote eer te beurt viel. Vanaf volgend seizoen wordt hij naast Theo B. en Luc V. en door het pensioen van Albert de derde opleider binnen onze eigen vriendenkring. De vriendenkring wenst Luc te feliciteren voor zijn schitterende carrière en wenst hem uiteraard veel succes bij de invulling van zijn nieuwe functie binnen het PSC. We zijn ervan overtuigd dat Luc deze functie met evenveel enthousiasme en vuur zal uitoefenen als tijdens zijn scheidsrechterscarrière en een waardig vertegenwoordiger zal zijn van onze vriendenkring.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN:

Albert bedankt!

AlbertNu het seizoen ten einde is gekomen zeggen ook een aantal mensen de arbitrage vaarwel. Dit is ook zo het geval voor onze zeer gewaardeerde PSC-verantwoordelijke Albert Roets. Albert startte precies 35 jaar geleden met de cursus voor jeugdscheidsrechter, dit in de provincie Oost-Vlaanderen. Dit liet hij echter al snel achter zich, om in 1981 assistent-scheidsrechter te worden. Na negen jaar assisteren in Oost-Vlaanderen kwam Albert in onze provincie wonen en zette hij zijn hobby hier voort. Uiteindelijk werd Albert in 1995 gevraagd om opleider te worden, nu dus bijna 20 jaar geleden. Verder lag hij een jaar later aan de basis van de oprichting van de ‘cel assistenten’ waar hij cursusleider werd en tevens verantwoordelijk was voor de aanduidingen. Na een periode van 5 jaar inactiviteit hernam Albert zijn taken terug in 2006, en dit op uitdrukkelijk vraag van de toen kersverse voorzitter Luc Matthys. Albert werd opnieuw cursusleider, deed de aanduidingen maar werd tevens ook lid van de directiecommissie PSC. Uiteindelijk zette hij in 2012 op eigen verzoek een stapje ‘terug’ en werd opleider binnen de jeugdcel. Enkel weken geleden nam Albert de beslissing om definitief een punt achter zijn mooie en welgevulde carrière te zetten.

Albert was tijdens die carrière steeds gemotiveerd en zeer beschikbaar. Hij was veeleisend, rechtlijnig en tevens geen meeloper, maar steeds was hij opbouwend kritisch. Alle functies die hij binnen de arbitrage beoefende deed hij met evenveel toewijding. De laatste twee seizoenen als opleider was Albert dan ook wat ontgoocheld om deze toewijding en enthousiasme, waar hij steeds voor gekend was, bij sommige scheidsrechters wat te missen. Echter blikt Albert tevreden op zijn carrière terug, hij vond de arbitrage dan ook een ‘verrijkende’ hobby in tal van domeinen waaraan hij de beste herinneringen zal overhouden.

Dezelfde toewijding vonden wij steeds bij Albert terug binnen onze eigen vriendenkring, waar hij als verantwoordelijke van het PSC en binnen het bestuur meer dan zijn steentje bijdroeg. Steeds was hij aanspreekbaar en speelde hij een belangrijke rol binnen de opleiding van onze nieuwe kandidaten scheidsrechters. We wensen Albert hierbij dan ook uitdrukkelijk te bedanken en hem veel rust toe te wensen tijdens zijn welverdiende ‘pensioen’, echter zijn we ervan overtuigd Albert nog veel terug te zien op activiteiten of vergaderingen van zijn geliefde vriendenkring.

Albert, nogmaal bedankt!

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

Dirk Vanhoutte terug van weggeweest!

DirkGisteren kregen we verrassend maar schitterend nieuws: onze ere-voorzitter Dirk Vanhoutte maakt, na enkele jaren van rust, zijn terugkeer naar de begeleiding van de nationale voetbalarbitrage. Dirk werd enkele maanden geleden aangesproken door zijn goede vrienden Frank De Bleeckere en Prof. Werner Helsen of hij zin had om de functie van Physical Coach op zich te nemen. Aanvankelijk stond hij twijfelachtig tegenover dit voorstel, maar na enkele dagen beraad, antwoordde Dirk positief.

Momenteel is de CSC aan grondige hervormingen toe, waarin sterk wordt geprofessionaliseerd en uniformiteit het codewoord vormt. De provinciale trainingen worden hervormd tot regionale trainingen in 4 uitstekend uitgeruste sportcentra waarvoor Aalter, Tongerlo, Tubeke en Blegny het decor vormen. Dirk neemt de trainingen in Aalter voor zijn rekening, maar staat daarbij niet alleen. Hij wordt bijgestaan door een T2 Dhr. J. Vanhuele. De assistenten zullen worden begeleid door Dhr. A. Verstraete en Dhr. M. Carette. Verder zullen de technische sessies worden verzorgd door Dhr. F. De Bleeckere en bestaat het team ‘Aalter’ ook nog uit twee kinesisten Mevr. L. Vanmeenen en Dhr. C. Coussement. En dit alles onder de algemene leiding van de regional officer, Dhr. T. De Wulf, die de administratieve taken op zich neemt.

aalter

Dirk begint de uitdaging -naar eigen zeggen- vol enthousiasme. Uit het verleden weten we dat Dirk enorm veel belang hecht aan de fysieke conditie, dus past deze functie hem ideaal. Trouwens vroeger leidde hij al een 10-tal jaar de trainingen in West-Vlaanderen. Dirk zal daarbij ook de eigen leden: Edwin Rys en Robin Lefever onder zijn vleugels hebben. We wensen Dirk heel veel succes bij de invulling van deze nieuwe functie. We weten dat Dirk er alles zal aan doen om ons nationaal scheidsrechterskorps professioneel te ondersteunen.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

Advertentie 1

WK Pronostiek

Over een grote week begint het WK in Brazilië, u kunt er niet naastkijken. Ook de vriendenkring brengt rond deze WK-gekte een speciale pronostiek uit, deze kunt u hier terugvinden. Deze pronostiek maakt ook deel uit voor het algemene klassement, vergeet dus zeker niet mee te spelen, want het klassement blijft razend spannend.WK2014inBrazilie-480x328

Gelieve deze pronostiek tegen donderdag  12/06 (12u) door te sturen naar: pronostiek@refswestkust.be. We wensen hierbij iedereen veel succes.

WE DANKEN ONDERSTAANDE SPONSOR VOOR DE JAARLIJKSE STEUN

Facebook
Instagram